Vijesti BiH

Završeno ispitivanje: Dodik i pri odlasku “pozdravio” novinare srednjim prstom

1 Minute čitanja
dodik srednji prst

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, nakon nešto više od sat vremena završeno je ispitivanje Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a.

On je napustio zgradu Tužilaštva BiH, gdje je, kako je to ranije potvrđeno iz Tužilaštva, ispitan u svojstvu osumnjičenog u predmetu Pavlović banka.

Prilikom napuštanja zgrade Tužilaštva BiH, baš kao i pri dolasku, ponovo je okupljenim novinarskim ekipama iz službene limuzine pokazao srednji prst.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodik je za danas u 13 sati najavio konferenciju za medije u Istočnom Sarajevu, gdje će vjerovatno govoriti i o ispitivanju u Tužilaštvu.

Ranije je za medije iz RS-a kazao kako “oni ništa ne mogu da dokažu” i da su “oni očajni”, kao i da “oni to dramatizuju kako bi se skrenula pažnja sa Federacije BiH, gdje nisu uspjeli da se dogovore oko Izbornog zakona”. Ko su oni, nije baš precizirao.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine radi na predmetu Pavlović banka koja se tiče vile koju je Dodik kupio u beogradskom elitnom naselju Dedinje još 2007. godine, navodno za 750.000 eura. Navodno je Tužilaštvo BiH nakon nekoliko godina čekanja nedavno konačno dobilo dokumentaciju iz Srbije koja se tiče kupovine beogradske vile.

Istraga traje još od februara 2016. godine i to nakon što je Srpska demokratska stranka krajem 2015. podnijela krivičnu prijavu protiv organizovane grupe za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, davanja i primanja mita, te udruživanja radi činjenja krivičnih djela i organizovanog kriminala.

faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…