Vijesti BiH

Zastupnički dom FBiH danas o minimalnoj plaći, kao i o funkcionisanju BHRT-a

1 Minute čitanja
zastupnicki dom

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Fedracije BiH na početku današnje sjednice u Sarajevu izglasali su da se na dnevnom redu pored zakona o doprinosima i porezu na dohodak nađe i Prijedlog zakona o minimalnoj plaći.

Također, zastupnici su izglasali da se u dnevni red uvrsti i Rezolucija o javnom interesu funkcinisanja Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine.

Zastupnik Damir Mašić (SDP) podsjetio je da je Zastupnički dom FBiH 10 aprila 2019. godine donio zaključak da se izmjene zakona o doprinosima i porezu na dohodak razmatraju u paketu sa zakonom o minimalnoj plaći i nikako drugačije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, u parlamentarnu proceduru uz podršku svih klubova stranaka Savez samostalnih sindikata BiH je uputio prijedlog zakona o minimalnoj plaći da ona iznosi 1.000 KM. Danas će se o tome izjašnjavati zastupnici.

Zastupnici Sanela Prašović Gadžo (SBB) i Irfan Čengić (SDP) predložili su da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti Rezolucija o javnom interesu fiunkcionisanja BHRT.

Na sjednici bi trebalo da se nađe i Prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…