Vijesti BiH

Zaimović poručio zastupnicima: Danas ću biti strožiji; o setu boračkih zakona 6. aprila

1 Minute čitanja
zaimovic

Samo što je počela sjednica Zastupičkog doma Parlamenta Federacije BiH predsjedavajući Mirsad Zaimović je dao pauzu radi konsultacija Kolegija.

Iako je na jučerašnjoj sjednici Zaimović kazao kako će se za ponedjeljak, 4. aprila, zakazati vanredna sjednica na kojoj će se raspravljati o setu boračkih zakona, zakonu o doprinosima, porezu na dohodak i minimalnoj plaći, plan je promijenjen.

Zaimović je pojasnio da je nakon konsultacija sa predstavnicima Vlade Federacije BiH odlučeno da se na vanrednoj sjednici koja će biti 6. aprila razmatra samo set boračkih zakona, a da se razmatranje fiskalnih zakona sa minimalnom plaćom odgodi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je upozorio zastupnike da danas neće tolerisati ponašanje jednog broja njih, a koji su svojim glasnim razgovorima u sali ometali druge kolege.

– Sami smo rušili dignitet doma i pozicije koje obnašamo, nastao je jedan haos. Moramo štititi dignitet Parlamenta i pozicija koje obnašamo. Očekujemo od vas to danas, bit ću strožiji da ne pravimo ambijent koji je bio u posljednja dva sata jučerašnjeg zasjedanja. Ko ima potrebe da duže razgovora, imate druge prostorije, dekonscentrišete druge i utječete na kvalitet rada Parlamenta FBiH. Danas ću biti strožiji – poručio je Zaimović.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…