Vijesti BiH

Zaimović poručio zastupnicima: Danas ću biti strožiji; o setu boračkih zakona 6. aprila

1 Minute čitanja
zaimovic

Samo što je počela sjednica Zastupičkog doma Parlamenta Federacije BiH predsjedavajući Mirsad Zaimović je dao pauzu radi konsultacija Kolegija.

Iako je na jučerašnjoj sjednici Zaimović kazao kako će se za ponedjeljak, 4. aprila, zakazati vanredna sjednica na kojoj će se raspravljati o setu boračkih zakona, zakonu o doprinosima, porezu na dohodak i minimalnoj plaći, plan je promijenjen.

Zaimović je pojasnio da je nakon konsultacija sa predstavnicima Vlade Federacije BiH odlučeno da se na vanrednoj sjednici koja će biti 6. aprila razmatra samo set boračkih zakona, a da se razmatranje fiskalnih zakona sa minimalnom plaćom odgodi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je upozorio zastupnike da danas neće tolerisati ponašanje jednog broja njih, a koji su svojim glasnim razgovorima u sali ometali druge kolege.

– Sami smo rušili dignitet doma i pozicije koje obnašamo, nastao je jedan haos. Moramo štititi dignitet Parlamenta i pozicija koje obnašamo. Očekujemo od vas to danas, bit ću strožiji da ne pravimo ambijent koji je bio u posljednja dva sata jučerašnjeg zasjedanja. Ko ima potrebe da duže razgovora, imate druge prostorije, dekonscentrišete druge i utječete na kvalitet rada Parlamenta FBiH. Danas ću biti strožiji – poručio je Zaimović.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…