Vijesti BiH

Zaimović poručio zastupnicima: Danas ću biti strožiji; o setu boračkih zakona 6. aprila

1 Minute čitanja
zaimovic

naša stranka usk kandidati

Samo što je počela sjednica Zastupičkog doma Parlamenta Federacije BiH predsjedavajući Mirsad Zaimović je dao pauzu radi konsultacija Kolegija.

Iako je na jučerašnjoj sjednici Zaimović kazao kako će se za ponedjeljak, 4. aprila, zakazati vanredna sjednica na kojoj će se raspravljati o setu boračkih zakona, zakonu o doprinosima, porezu na dohodak i minimalnoj plaći, plan je promijenjen.

Zaimović je pojasnio da je nakon konsultacija sa predstavnicima Vlade Federacije BiH odlučeno da se na vanrednoj sjednici koja će biti 6. aprila razmatra samo set boračkih zakona, a da se razmatranje fiskalnih zakona sa minimalnom plaćom odgodi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je upozorio zastupnike da danas neće tolerisati ponašanje jednog broja njih, a koji su svojim glasnim razgovorima u sali ometali druge kolege.

– Sami smo rušili dignitet doma i pozicije koje obnašamo, nastao je jedan haos. Moramo štititi dignitet Parlamenta i pozicija koje obnašamo. Očekujemo od vas to danas, bit ću strožiji da ne pravimo ambijent koji je bio u posljednja dva sata jučerašnjeg zasjedanja. Ko ima potrebe da duže razgovora, imate druge prostorije, dekonscentrišete druge i utječete na kvalitet rada Parlamenta FBiH. Danas ću biti strožiji – poručio je Zaimović.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Konferencija “Dani osiguranja u BiH” 2022

1 Minute čitanja
Konferencija “Dani osiguranja u BiH” održava se 29. i 30. septembra u Sarajevu. Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u…
Vijesti BiH

Prijeti li nam nestašica pšenice

2 Minute čitanja
Hoće li biti dovoljno pšenice na domaćem tržištu u posljednje vrijeme je pitanje svih pitanja. Dok mlinari i pekari nade polažu u…
Vijesti BiH

UPOZORENJE: U Wudy kobasicama u BiH pronađena opasna bakterija

1 Minute čitanja
U pilećim kobasicama italijanske marke “Wudy” na tržištu BiH pronađena je bakterija Listeria monocytogenes, pa se potrošačima savjetuje da ne konzumiraju ove…