Regija

Zabrinutost u Hrvatskoj: Grade li Rusi u RS-u vojnu bazu na 30 kilometara od Dubrovnika?

1 Minute čitanja
dubrovnik

Hrvatska javnost zabrinuta je najavama izgradnje velikog međunarodnog aerodroma u Trebinju, na tridesetak kilometara od Dubrovnika.

Tako Slobodna Dalmacija piše da moguće je da je upravo izgradnja ovog aerodroma bila tema telefonskog razgovora ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika četvrtog dana ruske agresije na Ukrajinu. U tekstu je pogrešno navedeno da je Dodik predsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

– Rečeno je tek toliko da su njih dvojica obavili “razmjenu mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine, te su “zacrtani koraci za intenziviranje napora u tom pravcu”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

No, u selu Mioniće (nedaleko od Trebinja) odjednom su počele izmjere za izgradnju piste samo kilometar kraće od Kenedy Space centra na kojeg je slijetao Space Shuttle. Za stanovnike Nevesinja, Bileće i Trebinja taman dovoljno. Za sigurnost Hrvatske možda i previše, piše u tekstu Slobodne Dalmacije i dodaje se:

– Nije stoga beznačajna videoporuka koji je za otvorenje Hrvatsko-američkog foruma u Zagrebu poslao američki državni sekretar Antony Blinken.

– Napad na vas, napad je na nas, rekao je Blinken i naglasio kako će “SAD Hrvatskoj uvijek čuvati leđa”.

Slobodna Dalmacija/Faktor

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…