Regija

Zabrinutost u Hrvatskoj: Grade li Rusi u RS-u vojnu bazu na 30 kilometara od Dubrovnika?

1 Minute čitanja
dubrovnik

naša stranka usk kandidati

Hrvatska javnost zabrinuta je najavama izgradnje velikog međunarodnog aerodroma u Trebinju, na tridesetak kilometara od Dubrovnika.

Tako Slobodna Dalmacija piše da moguće je da je upravo izgradnja ovog aerodroma bila tema telefonskog razgovora ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika četvrtog dana ruske agresije na Ukrajinu. U tekstu je pogrešno navedeno da je Dodik predsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

– Rečeno je tek toliko da su njih dvojica obavili “razmjenu mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine, te su “zacrtani koraci za intenziviranje napora u tom pravcu”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

No, u selu Mioniće (nedaleko od Trebinja) odjednom su počele izmjere za izgradnju piste samo kilometar kraće od Kenedy Space centra na kojeg je slijetao Space Shuttle. Za stanovnike Nevesinja, Bileće i Trebinja taman dovoljno. Za sigurnost Hrvatske možda i previše, piše u tekstu Slobodne Dalmacije i dodaje se:

– Nije stoga beznačajna videoporuka koji je za otvorenje Hrvatsko-američkog foruma u Zagrebu poslao američki državni sekretar Antony Blinken.

– Napad na vas, napad je na nas, rekao je Blinken i naglasio kako će “SAD Hrvatskoj uvijek čuvati leđa”.

Slobodna Dalmacija/Faktor

Vezane objave
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…
Regija

U potpunosti se provodi odluka Vlade Srbije, u BiH ne ulazi mlijeko iz te države

2 Minute čitanja
Odluka Vlade Srbije o zabrani izvoza sirovog i pasterizovanog mlijeka, osim za Sjevernu Makedoniju i Albaniju, s ciljem omogućavanja redovnog snabdijevanja svog…