Regija

Vučić: Srbija ukida izvoz brašna, ulja, kukuruza i pšenice

1 Minute čitanja
aleksandar vucic

Srbija će zaustaviti izvoz ulja, pšenice, kukuruza i brašna od četvrtka, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za TV B92.

Govoreći o sitauciju s pšenicom i kukuruzom, Vučić je rekao da čeka da li će te dvije žitarice Rusija zabraniti za izvoz.

– Jedino gdje imamo prednost su pšenica i kukuruz – rekao je on.  Dodao je da od četvrtka više neće biti izvoza brašna iz Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vučić je kazao da će Srbija imati dovoljno za sebe i region.

– Ne zaboravite da nam se ovo nadovezuje na koronu, ljudi umiru, niko više ne govori o tome, jer cijeli svijet se ruši pred nama – rekao je on.

Koliko je teška svjetska ekonomska kriza, Vučić je naveo da se EU sprema za recesiju, a planiran je rast od 4 posto ove godine.

– Treća godina recesije za EU. Ne mislim da je realno i da naš rast bude +4. Svi su ušli u nekakav svjetski rat, više niko ne razmišlja o svojim interesima – pojasnio je Vučić. 

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…