Regija

Vučić: Srbija ukida izvoz brašna, ulja, kukuruza i pšenice

1 Minute čitanja
aleksandar vucic

Srbija će zaustaviti izvoz ulja, pšenice, kukuruza i brašna od četvrtka, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za TV B92.

Govoreći o sitauciju s pšenicom i kukuruzom, Vučić je rekao da čeka da li će te dvije žitarice Rusija zabraniti za izvoz.

– Jedino gdje imamo prednost su pšenica i kukuruz – rekao je on.  Dodao je da od četvrtka više neće biti izvoza brašna iz Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vučić je kazao da će Srbija imati dovoljno za sebe i region.

– Ne zaboravite da nam se ovo nadovezuje na koronu, ljudi umiru, niko više ne govori o tome, jer cijeli svijet se ruši pred nama – rekao je on.

Koliko je teška svjetska ekonomska kriza, Vučić je naveo da se EU sprema za recesiju, a planiran je rast od 4 posto ove godine.

– Treća godina recesije za EU. Ne mislim da je realno i da naš rast bude +4. Svi su ušli u nekakav svjetski rat, više niko ne razmišlja o svojim interesima – pojasnio je Vučić. 

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…