Regija

Vučić: Srbija ukida izvoz brašna, ulja, kukuruza i pšenice

1 Minute čitanja
aleksandar vucic

Srbija će zaustaviti izvoz ulja, pšenice, kukuruza i brašna od četvrtka, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za TV B92.

Govoreći o sitauciju s pšenicom i kukuruzom, Vučić je rekao da čeka da li će te dvije žitarice Rusija zabraniti za izvoz.

– Jedino gdje imamo prednost su pšenica i kukuruz – rekao je on.  Dodao je da od četvrtka više neće biti izvoza brašna iz Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vučić je kazao da će Srbija imati dovoljno za sebe i region.

– Ne zaboravite da nam se ovo nadovezuje na koronu, ljudi umiru, niko više ne govori o tome, jer cijeli svijet se ruši pred nama – rekao je on.

Koliko je teška svjetska ekonomska kriza, Vučić je naveo da se EU sprema za recesiju, a planiran je rast od 4 posto ove godine.

– Treća godina recesije za EU. Ne mislim da je realno i da naš rast bude +4. Svi su ušli u nekakav svjetski rat, više niko ne razmišlja o svojim interesima – pojasnio je Vučić. 

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…