Ljepota i Zdravlje

Vježbe koje smanjuju bore

1 Minute čitanja
vjezbe za bore

Lice ima čak 57 sitnih mišića, koji se s vremenom opuštaju. Joga za lice je kao prirodni botoks, a vježbe su jednostavne. One podstiču cirkulaciju i proizvodnju kolagena i poboljšavaju protok kisika kroz ćelije kože. Uz pomoć jednostavnih vježbi možete da smanjite bore, oblikujete jagodice, zategnete kožu i smanjite podočnjake. Djeluje i protiv podbratka i opušta napetost u licu i vratu.

Popis sadržaja

Zatvorite oči

Za obraze – Vježba “riba” jača i podiže obraze. Uvucite oba obraza što jače i ispupčite usne poput ribe. Zadržite položaj 30 sekundi i ponovite od 5 do 10 puta. Za obraze je, također, dobra i vježba u kojoj ćete da napušete obraze i tako da zadržite 10 sekundi. Ponovite vježbu od 5 do 10 puta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Za oči – Za oči i kapke pritisnite oba srednja prsta uz unutarnji dio obrva, a kažiprstima vanjski dio obrva. Pogled usmjerite prema gore i sklapajte oči kao da gledate u sunce. Vježbu ponovite šest puta. Na kraju čvrsto zatvorite oči i zadržite 10 sekundi pa opustite. Ova vježba pomaže u podizanju kapaka, ublažava bore ispod očiju i smanjuje podočnjake.

Podići glavu

Za podbradak – Sve što trebate da uradite je da podignete glavu i gledate prema plafonu, pa da ga “ljubite”. Vježbu trebate da ponovite deset puta, a važno je naglasiti i da ne treba da podižete ramena, već samo vrat. Ova vježba se koristi za zatezanje kože vrata.

Za čelo – Ova vježba može napraviti čudo u smanjivanju bora iznad očiju. Prvo širom otvorite oči, kao da ste začuđeni ili uplašeni. Zatim rukama povucite kožu lica prema tjemenu.

avaz.ba

Vezane objave
Ljepota i Zdravlje

Vitamin A u hrani

2 Minute čitanja
U potrazi za optimalnim zdravljem, često zanemarujemo moćne vitamine poput vitamina A. Ovaj vitalni nutrijent igra ključnu ulogu u održavanju zdravog vida,…
Ljepota i Zdravlje

Besplatno šminkanje i beauty savjeti u odabranim dm prodavnicama

1 Minute čitanja
Sarajevo, 11.4.2024. – Proljeće je pravo vrijeme da u svoje beauty rutine uvedemo male promjene i nakon tmurnih zimskih dana zasijamo punim sjajem….
Ljepota i Zdravlje

Ideje za trendi proljetne nokte u 2024 godini

1 Minute čitanja
Proljeće je vrijeme obnove i osvježenja, a što bolji način da izrazite svoju kreativnost i osjećaj za stil nego kroz proljetne nokte?…