Svijet

Uskoro u Evropi u prodaji električna “toyota bZ4X”

1 Minute čitanja
toyota

“Toyota bZ4X”, baterijsko električno krosover vozilo najvećeg japanskog proizvođača, uskoro bi trebalo stići i u evropske prodajne salone, a prve isporuke kupcima se očekuju na ljeto.

To je prvi model Toyote iz serije bZ (Beyond Zero), kojom će i ovaj proizvođač krenuti u smjeru automobila bez štetnih emisija.

Pogon na četiri točka koristi se uz pomoć dva elektromotora, od kojih svaki pokreće po jednu osovinu, dajući ovom modelu mogućnosti kakve gradski automobili obično nemaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Toyota bZ4X” za evropsko tržište prema WLTP ciklusu može da pređe i do 516 kilometara sa potpuno napunjenom baterijom. Za model sa pogonom na sva četiri točka, propisuje se radijus kretanja od oko 470 kilometara.

Kad je riječ o garanciji na bateriju, u Toyoti kažu da će kupcima garantovati da njen korisni kapacitet neće pasti ispod 70% nakon deset godina ili čak milion pređenih kilometara.

Faktor

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…