USK Sport

USK:Održana izborna skupština Sportskog saveza USK

1 Minute čitanja
usk sport

Jučer je održana je sjednica Skupštine Sportskog saveza USK-a na kojoj su usvojeni Izvještaj o radu u prošloj te Program rada Saveza za ovu godinu. Entuzijazam uz veliki trud i zalaganje ali i finansijsku podršku nadležnih, kako je kazano, rezultiralo je uspješnom organizacijom svih planiranih sportskih događaja u prošloj godini.

Sve finansijske obaveze Vlade USK-a iz 2021. godine, ali i iz ranijeg perioda su izmirene. Sportski savez USK po prvi put ove godine stipendirati će vrhunske sportiste, a finansijski će se podržati i njihov odlazak na evropska i svjetska takmičenja. Planirana su i novčana sredstva za sufinasiranje svih finalista u borilačkim sportovima koji se plasiraju na federalna i državna takmičenja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 Kako nam je ovom prilikom kazao Emir Dautović predsjednik Sportskog saveza, odgovoreno je na brojne pozive koji su se odnosili na sportska takmičenja, a u proteklom periodu podržane su sve važnije sportske manifestacije, kao i projekti koje su članice dostavile u bilo kojem obliku.

rtvusk

Vezane objave
USK Sport

Internacionalni Huchen cup (REVIR-ZMAJEVAC 15.10.2022)

1 Minute čitanja
Sportsko ribolovno društvo Ključ organizuje Internacionalni Huchen cup u disciplini Spin-varaličarenje lokacija REVIR-ZMAJEVAC 15.10.2022 Satnica takmičenja: a) Okupljanje takmičarab) od 9 -10…
USK Sport

„Jesenji cup 2022“: Ramo Omeragić najbolji u konačnom poretku

1 Minute čitanja
Na jezeru „Retencija“ održano je međunarodno takmičenje u ribolovu na kojem je učestvovalo 40 ribolovaca iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine….
USK Sport

Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize: Tri medalje za predstavnike iz Velike Kladuše

1 Minute čitanja
U organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Federacije  BiH, u Zenici je na stadionu „Kamberovića polje“ od 8. do 10….