Unsko-Sanski kantonServisne informacije Cazin

USK:Evidentirano 7 saobraćajnih nezgoda i 4 krivična djela

2 Minute čitanja
policija 09.09

U PROTEKLA 24 SATA NA DAN 15/16.09.2022.GODINE NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA EVIDENTIRANO JE:

KRIMINALITET
Na području USK evidentirana su 4 /četiri/ krivična djela.

Velika Kladuša – 2 KD – “Teška krađa” i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“
Bosanska Krupa – 2 KD – „Krađa“ i “Prijevara”
 
JAVNI  RED I MIR
Na području USK evidentirano je 6 /šest/ narušavanja javnog reda i mira.
Bihać
 – 3 JRiM – „Bacanjem staklene, plastične ili papirne ambalaže na javnu površinu izvan predviđenih posuda za tu namjenu“, „Prosjačenje“ i „Glasnom reprodukcijom muzičkog sadržaja“
Velika Kladuša – 2 JRiM – “Držanje opasnih pasa bez nadzora” i „Ko ugrožava sigurnost ili izaziva osjećaj ugroženosti drugog lica, prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo”  
Bosanska Krupa – 1 JRiM – „Učestvovanje u tuči“

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području USK evidentirano je 7 /sedam/ saobraćajnih nezgoda, od čega je 6 /šest/ sa  materijalnom štetom i 1 /jedna/ sa povređenim licima (1 lica zadobilo LTP).

Bihać – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta),
Cazin – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta),
Sanski Most – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta),
Ključ – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta)
Velika Kladuša – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta)
Bosanska Krupa – 2 saobraćajne nezgode, u s/n osim materijalne štete bilo je i povređenih lica (1 lice zadobilo LTP).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Stanje na cestama 16. 09. 2022. u 06 : 20 sati

Zbog nestabilne vremenske situacije i kiše koja pada u pojedinim krajevima naše zemlje, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Vikend je pred nama, pa tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Za danas je, u terminu od 13 do 14 sati, najavljena obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, u kanjonu “Tijesno”, još danas i sutra obustavit će se saobraćaj u vremenu od 11 do 11:45 sati na magistralnom putu Banja Luka-Jajce (dionica Karanovac-Crna Rijeka). Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati alternativnim pravcem preko Čađavice.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…
Unsko-Sanski kanton

Kolone automobila na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine

1 Minute čitanja
Ulaskom Hrvatske u šengen počinju strožije kontrole ulaska u Evropsku uniju. Posebno velike gužve će biti na graničnim prelazima koji se nalaze…
Unsko-Sanski kanton

POMAK predstavio kandidata za gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu,…