Unsko-Sanski kantonServisne informacije Cazin

USK:Evidentirano 7 saobraćajnih nezgoda i 4 krivična djela

2 Minute čitanja
policija 09.09

naša stranka usk kandidati

U PROTEKLA 24 SATA NA DAN 15/16.09.2022.GODINE NA PODRUČJU UNSKO-SANSKOG KANTONA EVIDENTIRANO JE:

KRIMINALITET
Na području USK evidentirana su 4 /četiri/ krivična djela.

Velika Kladuša – 2 KD – “Teška krađa” i „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“
Bosanska Krupa – 2 KD – „Krađa“ i “Prijevara”
 
JAVNI  RED I MIR
Na području USK evidentirano je 6 /šest/ narušavanja javnog reda i mira.
Bihać
 – 3 JRiM – „Bacanjem staklene, plastične ili papirne ambalaže na javnu površinu izvan predviđenih posuda za tu namjenu“, „Prosjačenje“ i „Glasnom reprodukcijom muzičkog sadržaja“
Velika Kladuša – 2 JRiM – “Držanje opasnih pasa bez nadzora” i „Ko ugrožava sigurnost ili izaziva osjećaj ugroženosti drugog lica, prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo”  
Bosanska Krupa – 1 JRiM – „Učestvovanje u tuči“

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Na području USK evidentirano je 7 /sedam/ saobraćajnih nezgoda, od čega je 6 /šest/ sa  materijalnom štetom i 1 /jedna/ sa povređenim licima (1 lica zadobilo LTP).

Bihać – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta),
Cazin – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta),
Sanski Most – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta),
Ključ – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta)
Velika Kladuša – 1 saob. nezgoda (materijalna šteta)
Bosanska Krupa – 2 saobraćajne nezgode, u s/n osim materijalne štete bilo je i povređenih lica (1 lice zadobilo LTP).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Stanje na cestama 16. 09. 2022. u 06 : 20 sati

Zbog nestabilne vremenske situacije i kiše koja pada u pojedinim krajevima naše zemlje, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Vikend je pred nama, pa tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Za danas je, u terminu od 13 do 14 sati, najavljena obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, u kanjonu “Tijesno”, još danas i sutra obustavit će se saobraćaj u vremenu od 11 do 11:45 sati na magistralnom putu Banja Luka-Jajce (dionica Karanovac-Crna Rijeka). Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati alternativnim pravcem preko Čađavice.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Vezane objave
Servisne informacije Cazin

Slijedi česta južina, obilnije padavine i toplije

1 Minute čitanja
U petak nas konačno napušta hladni zrak koji nam je donio ispodprosječne temperature za septembar i prve ovosezonske mrazeve i snijeg na…
Unsko-Sanski kanton

POMAK večeras u Cazinu - panel diskusija, predstavljanje Izbornog programa, vizija i planova

1 Minute čitanja
Vidimo se večeras u 19h u Centru za kulturu u Cazinu! Očekuje nas panel diskusija, predstavljanje Izbornog programa, vizija i planova, kao…
Unsko-Sanski kanton

Ljevica u USK spala na jedno slovo?

3 Minute čitanja
Glasači ljevice u Unsko-sanskom kantonu pred ove izbore su u izuzetno nezavidnoj situaciji. Poučeni prevarama i izdajama od ranije, šta god da…