Vijesti BiH

U Tomislavgradu otvorena tvornica dizala

1 Minute čitanja
tvornica dizala

U gospodarskoj zoni Vučilov brig pored Tomislavgrada u ponedjeljak je svečano otvoren proizvodni pogon tvrtke specijalizirane za ugradnju, projektiranje, modernizaciju i proizvodnju dizala Metus BiH.

Predsjednik Uprave Metus grupe Tomislav Medić kazao je kako će ovaj pogon pridonijeti razvoju Tomislavgrada.

“Danas smo se s velikim zadovoljstvom okupili na otvaranju poslovno-proizvodnog pogona u Tomislavgradu, a njegovim otvaranjem Metus će udvostručiti proizvodne kapacitete i time pridonijeti razvoju Tomislavgrada i okolice. Htio bih se zahvaliti našoj pokretačkoj snazi – djelatnicima Metusa, vlasniku Spidtech i vlastima Tomislavgrada i županije što su nam pomogli u ostvarenju ovoga projekta”, kazao je Medić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovom događaju u Tomislavgradu nazočio je i Jakob Holm, predsjednik uprave Spidtech grupe iz Švedske, koja 2015. godine ušla u vlasničku strukture Metusa.

– Velika mi je čast prisustvovat ovom velikom događaju kako za Metus tako i za ovaj kraj. Metus se iz godine u godinu razvija i zadovoljstvo mi je da je sljedeća faza širenja upravo ovdje. Siguran sam da će ovo potaknuti i ostale tvrtke na investiciju – kazao je Holm.

Metus je osnovan 1994. godine. U počecima je fokus tvrtke bio na ugradnji dizala u Njemačkoj, a kako je tvrtka rasla tako su se širila i tržišta na kojima je djelovala. Osim hrvatskog i najvećeg tržišta, onog u Njemačkoj, projekti su realizirani i na područjima Austrije, zemalja Beneluksa, Meksika, Perua, Švedske i Švicarske.

Metus je prisutan i ima urede u BiH, Srbiji i Njemačkoj te trenutno broji preko 350 zaposlenika.

Otvaranju proizvodnog pogona tvrtke Metus u Tomislavgradu nazočili su i županijski i općinski predstavnici vlasti te gospodarstvenici.

fena

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…