Svijet

U blizini Kijeva ranjeni britanski novinari

1 Minute čitanja
sky news

 Televizijska ekipa iz Sky Newsa iz Britanije ranjena je ,kada je na njih pucano u blizini Kijeva.Ekipa novinara našla se pod žestokom paljbom iz automatskog oružja gdje je Dopisnik Stuart Ramsay je ranjen a njegov kamerman pogođen u zaštitni prsluk.

Ukrajinski vojnici se ograđuju od ovog napada i navode da su na ekipu novinara iz Sky Newsa pucali ruski vojnici.

Podsjećamo,nakon što je Putin donio novi strogi zakon o medijima,nekoliko međunarodnih emitera i agencija obustavilo je cijeli ili dio svog rada u zemlji.Tako je i CNN prestao sa emitiranjem u Rusiji dok je Američka novinska agencija Bloomberg ranije je najavila da će prestati izvještavati o ruskom teritoriju.
 Britanski BBC također je u početku zaustavio svaki oblik izvještavanja o teritoriju Ruske Federacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….