Svijet

Iz inozemstva se vratilo više od 66.000 Ukrajinaca da brani zemlju

1 Minute čitanja
ukrajinski vojnici

naša stranka usk kandidati

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov rekao je da su se 66.224 Ukrajinca vratila iz inozemstva kako bi se priključili borbi protiv ruske invazije koja je je usmjerena na  potpuno opkoljavanje Kijeva i Harkiva.

On je naveo da je riječ o još 12 borbenih i motiviranih brigada, javlja Reutesr.

– Toliko ljudi se vratilo iz inozemstva da brani svoju zemlju od horde. Ukrajinci, mi smo nepobjedivi – poručio je Reznikov u online poruci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Moskovska ofenziva ulazi u deseti dan uz zračnu podršku i rusku upotrebu visokopreciznog oružja, navodi se u izvještaju ukrajinskih snaga. Ruski vojnici i dalje pokušavaju doći do administrativnih granica regija Luhansk i Donjeck kako bi uspostavili kopneni koridor iz anektiranog Krima do separatističkih područja.

Očekuje se da će se treći krug pregovora između Ukrajine i Rusije u Bjelorusiji desiti ovog vikenda. Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da, iako su posljednji pregovori bili iznenađujuće konstruktivni, Ukrajina neće ispuniti teške zahtjeve Rusije.

– Predsjednik Volodimir Zelenski neće napraviti ustupke koji bi na bilo koji način mogli degradirati našu borbu za teritorijalni integritet i slobodu – rekao je on.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…
Svijet

Cijene nafte padaju zbog ograničenja u Kini povezanih s COVID-om i mogućih povećanja kamatnih stopa

1 Minute čitanja
Cijene nafte pale su u ponedjeljak, dok su izgledi za povećanje globalne potražnje za gorivom zasjenjeni ograničenjima zbog COVID-19 u Kini i…