HranaLjepota i Zdravlje

Svi smo jeli kao djeca, ali žalit ćete ako ovo niste prije znali

1 Minute čitanja
pura

Kukuruzna krupica ili palenta, pura, žganci, cicvara, proja, kačamak, kako god je nazivali, od davnina je bio neizostavan obrok brojnih porodica na ovim područjima.

Služila se kao doručak, večera, ali i kao prilog glavnom jelu za ručak i smatrala se brzim i zdravim obrokom. Tome u prilog ide i uzrečica koju mnogi danas znaju: ”Moraš jesti još mnogo žganaca da narasteš…”

Omiljeni obrok naših baka lako se priprema i uz dodatak domaćeg jogurta, vrhnja, svježeg sira, jaja, može od “sirotinjskog jela” u tren oka postati prava gurmanska poslastica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim zbog okusa i jednostavnih priprema u samo nekoliko minuta, kukuruzna krupica danas bi se trebala naći na meni mnogo češće. Riječ je o namirnici koja ne sadrži gluten i niskokaloričnu pa je odličan izbor za one koji imaju problema s probavom, ali i za djecu.

bhdoktor.ba

Vezane objave
Ljepota i Zdravlje

ORTHOMOL IMMUN

3 Minute čitanja
Orthomol Immun je prehrambeni dodatak koji se često koristi kao podrška imunološkom sustavu. Ovaj proizvod je dostupan u obliku granula, tableta ili…
Ljepota i Zdravlje

Prokrastinacija: Kako se nositi s odlaganjem obaveza

3 Minute čitanja
Da li ste ikada osjetili nemir i nelagodu kada ste imali obaveze, ali niste znali kako da počnete? Ako ste se ikada…
Ljepota i Zdravlje

Pantenol krema - kako djeluje i kako koristiti

4 Minute čitanja
Pantenol krema je proizvod za njegu kože koji se obično koristi za različita stanja kože, uključujući suhu kožu, iritacije i manje ozljede….