Vijesti BiH

Stručni kadrovi napuštaju Agenciju za lijekove BiH, vlasti baš briga zbog toga!

1 Minute čitanja
agencija za lijekove

 Uzaludna borba Sindikata radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ni dalje traje. Dugogodišnji zahtjevi ove uposlenika ove Agencije ostala su mrtvo slovo na papiru, iako je Agencija za lijekove ona institucija koja puni Budžet BiH.

Jednostavno u Vijeću ministara nema sluha.

Ramo Rustmović, predsjednik Sindikata ističe da vrijeme dolazi i prolazi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„Nažalost Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, živi od izbora do izbora u statusu čekanja ispunjavanja obećanja, a bogami ponajviše dobro isplaniranih opstrukcija od strane vlasti na nivou Vijeća ministara.

Slobodno možemo reći da nikog nije briga da li ćemo u dogledno vrijeme imati kvalitetno iskontrolisan lijek, koji bi trebao zadovoljiti sve parametre efikasnosti, sigurnosti“, ističe Rustemović.

Stručna Agencija, napominje, puni budžet, nedostatak stručnog kadra godinama je problem, ne samo u kratkom periodu, pomaka nema, a ne vjeruje da će ga i biti.

„Ako smo i vjerovali u određenom periodu da će biti pomaka, politika obećavala i pomalo kupovala vrijeme, odgovorno tvrdim da samo naivni i pomalo ne dobronamjerni vjeruju u neko bolje sutra.
Ne možemo da dobijemo internu popunu radnog mjesta šefa mikrobiološke laboratorije, evo godina dana. Plate od prije dvanaest godina smanje i nikad vraćena osnovica za obračun plaća od skromnih 535 KM. Od povećanja za sada ništa, stručni ljudi najavljuju odlazak zbog lošeg materijalnog stanja. Ko će raditi sa ovakvim lošim platama, treba pitati članove Vijeća ministara, ai visokog predstavnika koji je zabrinut. Visoki predstaviče, nemoj te biti zabrinuti, vi imate visoku platu, a ja sam zabrinut, imam platu preživljavanja“, dodaje Rustemović.

patria

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…