Vijesti BiH

Stručni kadrovi napuštaju Agenciju za lijekove BiH, vlasti baš briga zbog toga!

1 Minute čitanja
agencija za lijekove

 Uzaludna borba Sindikata radnika Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH ni dalje traje. Dugogodišnji zahtjevi ove uposlenika ove Agencije ostala su mrtvo slovo na papiru, iako je Agencija za lijekove ona institucija koja puni Budžet BiH.

Jednostavno u Vijeću ministara nema sluha.

Ramo Rustmović, predsjednik Sindikata ističe da vrijeme dolazi i prolazi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„Nažalost Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, živi od izbora do izbora u statusu čekanja ispunjavanja obećanja, a bogami ponajviše dobro isplaniranih opstrukcija od strane vlasti na nivou Vijeća ministara.

Slobodno možemo reći da nikog nije briga da li ćemo u dogledno vrijeme imati kvalitetno iskontrolisan lijek, koji bi trebao zadovoljiti sve parametre efikasnosti, sigurnosti“, ističe Rustemović.

Stručna Agencija, napominje, puni budžet, nedostatak stručnog kadra godinama je problem, ne samo u kratkom periodu, pomaka nema, a ne vjeruje da će ga i biti.

„Ako smo i vjerovali u određenom periodu da će biti pomaka, politika obećavala i pomalo kupovala vrijeme, odgovorno tvrdim da samo naivni i pomalo ne dobronamjerni vjeruju u neko bolje sutra.
Ne možemo da dobijemo internu popunu radnog mjesta šefa mikrobiološke laboratorije, evo godina dana. Plate od prije dvanaest godina smanje i nikad vraćena osnovica za obračun plaća od skromnih 535 KM. Od povećanja za sada ništa, stručni ljudi najavljuju odlazak zbog lošeg materijalnog stanja. Ko će raditi sa ovakvim lošim platama, treba pitati članove Vijeća ministara, ai visokog predstavnika koji je zabrinut. Visoki predstaviče, nemoj te biti zabrinuti, vi imate visoku platu, a ja sam zabrinut, imam platu preživljavanja“, dodaje Rustemović.

patria

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…