Svijet

Stoltenberg: Zona zabranjenog leta vodila bi sveopštem ratu

1 Minute čitanja
JENS ST
Generalni sekretar Organizacije Sjevernoatlantskoga sporazuma (NATO) Jens Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinarime nakon sastanka s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmytrom Kulebom u Briselu ( Dursun Aydemir - Anadolu Agency )

Uspostavljanje zone zabranjenog leta iznad Ukrajine moglo bi da rezultira širenjem sukoba na još više evropskih zemalja, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

On je odbacio zahtjev Kijeva da se uspostavi zona zabranjenog leta.

“Smatramo da ako bi učinili tako nešto to bi moglo da vodi ka sveopštem ratu u Evropi i umiješanosti više zemalja”, rekao je Stoltenberg.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je dodao da NATO ne želi sukob sa Rusijom, te da Alijansa želi da zadrži otvorene opcije za diplomatiju.

izvor:bhrt

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….