Sport

FIA objavila pravila za ruske i bjeloruske vozače

1 Minute čitanja
FIA

FIA je objavila detaljna pravila ponašanja za ruske i bjeloruske sportaše kojima je nedavno dopustila da se mogu nastaviti natjecati i motorsport aktivnostima, a FIA je zadržala pravo da se predomisli, ovisno o daljnjim događajima u Ukrajini.

Nakon što je FIA ipak dopustila nastupe za ruske i bjeloruske vozače, za razliku od Ujedinjenoga Kraljevstva koje je zauzelo puno stroži stav, danas su objavili nekoliko pravila kojih se sportaši iz Rusije i Bjelorusije moraju pridržavati.

Prikazivanje ruskih i bjeloruskih nacionalnih simbola, boja i zastava je zabranjeno u javnosti kao i na platformama društvenih mreža.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ruski i bjeloruski simboli, zastave, emblemi i riječi povezane za te zemlje zabranjeno je prikazivati na uniformama, odjeći i ostalim osobnim stvarima.

Pjevanje ili puštanje ruskih i bjeloruskih himni je zabranjeno na bilo kojem događaju koji kontrolira FIA.

Komentari, akcije i ponašanje koji predstavljaju predrasudu interesima FIA-e, a posebno oni koji pokazuju bilo kakvu potporu ruskoj invaziji na Ukrajinu, su zabranjeni.

FIA je naglasila da zadržava pravo poduzimanja određenih akcija protiv ruskih i bjeloruskih vozača ako to bude potrebno, ovisno o razvoju situacije u Ukrajini.

“FIA će nastaviti pozorno motriti događaje u Ukrajini i zadržava pravo poduzeti bilo kakve dodatne akcije i primijeniti dodatne mjere u budućnosti, uključujući bilo kakve nužne akcije potrebne da se poštuju zahtjevi pod režimom sankcija i/ili bilo kakvih ugovora kojih je FIA dio.”

Ujedinjeno Kraljevstvo ranije je objavilo da će zabraniti nastup ruskim i bjeloruskim vozačima što znači da Mazepin neće moći nastupiti na VN Velike Britanije na Silverstoneu,piše N1.

Vezane objave
Sport

Košarkaški teren

1 Minute čitanja
Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a kvalitetan košarkaški teren je od ključne važnosti za uživanje u ovoj uzbudljivoj igri….
Sport

Raspored utakmica svjetsko prvenstvo Katar 2022

1 Minute čitanja
Donosimo raspored utakmica sa svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. Petak, 25. novembar Grupa B Wales – Iran 11:00h Grupa A Katar…
Sport

"Zmajevi" večeras dočekuju "Sokole": Naš tim favorit kladionica

2 Minute čitanja
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) će na zeničkom Bilinon polju ugostiti selekciju Crne Gore, u petom kolu grupe B3 Lige…