MagazinRegija

Srbija bira predstavnika na Eurosongu: Hoće li pobijediti moderni zvuk ili narodnjak na kojeg smo navikli?

2 Minute čitanja
eurosong srbija 1

Večeras se održava finale takmičenja “Pesma za Evroviziju ’22” tokom kojeg će publika iz Srbije odabrati svog predstavnika na Eurosongu u Torinu.

Sudeći prema statistikama i kvotama kladionica, najveću šansu da pobijedi ima Sara Jo s pjesmom “Muškarčina”, prenosi Telegraf.

Pjesmu su napisali Slobodan Veljković Coby i Bojana Vunturišević, a s obzirom na popularnost zvuka koji ovo dvoje muzičara trenutno rade u Srbiji, jasno je i zašto su upravo oni napravili favorita. Pjesma je uz Sarinu energiju i moderan način iznošenja zvuka slušaocima, već postala hit.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sara Jo je u drugoj polufinalnoj večeri nastupila sa dečkom Žigom Sotlarom, koji je inače koreograf.

Druga favoritkinja je Zorja Pajić s kvotom od 2,20. U polufinalu je izvela pjesmu, nazvanu po svom imenu, “Zorja”, a koju je napisala sa suprugom Lazarom Pajićem. Ranije je ova pjevačica učestvovala i proslavila se u takmičenju Zvezde Granda.

“Baš smo se potrudili da svaki dio pjesme ima smisla i da u njega uložim puno truda i razmišljanja, ali i tog umjetničkog dijela. Pjesma je evrovizijskog karaktera, to je možda i njen najbolji opis”, kazala je Zorja ranije u intervjuu za portal Nova.rs.

Folker Aca Lukas s pjesmom “Oskar” ima kvotu od 3,00. Lukas je jedan od najpopularnijih muzičara u Srbiji i regionu, a njegov prepoznatljivi zvuk se čuje iz mnogih zvučnika na Balkanu, stoga i ne čudi što se numera dobro kotira na kladionicama.

Pjesmu je napisala Mira Mijatović, a komponovali su je Saša Nikolič i Saša Mirković.

Lukas je proteklog mjeseca u intervjuu za Kurir izjavio:

“Stvar je trenutka i kako će ti taj dan biti. Iako po nekim parametrima, pričamo realno, ne pričam prepotentno, da bih ja imao najveće šanse da dobijem dosta bodova od tih naših bivših republika, što nije slučaj posljednjih godina.”

Pored njih troje, večeras će nastupiti: Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Naiva i Čegi i Braća bluz, Biber, Lift, Konstrakta, Ivona, Angelina, Marija Mikić i Ana Stanić.

Prva polufinalna večer Eurosonga bit će održana 10. maja u Torinu u Italiji.

klix

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…