MagazinRegija

Srbija bira predstavnika na Eurosongu: Hoće li pobijediti moderni zvuk ili narodnjak na kojeg smo navikli?

2 Minute čitanja
eurosong srbija 1

Večeras se održava finale takmičenja “Pesma za Evroviziju ’22” tokom kojeg će publika iz Srbije odabrati svog predstavnika na Eurosongu u Torinu.

Sudeći prema statistikama i kvotama kladionica, najveću šansu da pobijedi ima Sara Jo s pjesmom “Muškarčina”, prenosi Telegraf.

Pjesmu su napisali Slobodan Veljković Coby i Bojana Vunturišević, a s obzirom na popularnost zvuka koji ovo dvoje muzičara trenutno rade u Srbiji, jasno je i zašto su upravo oni napravili favorita. Pjesma je uz Sarinu energiju i moderan način iznošenja zvuka slušaocima, već postala hit.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sara Jo je u drugoj polufinalnoj večeri nastupila sa dečkom Žigom Sotlarom, koji je inače koreograf.

Druga favoritkinja je Zorja Pajić s kvotom od 2,20. U polufinalu je izvela pjesmu, nazvanu po svom imenu, “Zorja”, a koju je napisala sa suprugom Lazarom Pajićem. Ranije je ova pjevačica učestvovala i proslavila se u takmičenju Zvezde Granda.

“Baš smo se potrudili da svaki dio pjesme ima smisla i da u njega uložim puno truda i razmišljanja, ali i tog umjetničkog dijela. Pjesma je evrovizijskog karaktera, to je možda i njen najbolji opis”, kazala je Zorja ranije u intervjuu za portal Nova.rs.

Folker Aca Lukas s pjesmom “Oskar” ima kvotu od 3,00. Lukas je jedan od najpopularnijih muzičara u Srbiji i regionu, a njegov prepoznatljivi zvuk se čuje iz mnogih zvučnika na Balkanu, stoga i ne čudi što se numera dobro kotira na kladionicama.

Pjesmu je napisala Mira Mijatović, a komponovali su je Saša Nikolič i Saša Mirković.

Lukas je proteklog mjeseca u intervjuu za Kurir izjavio:

“Stvar je trenutka i kako će ti taj dan biti. Iako po nekim parametrima, pričamo realno, ne pričam prepotentno, da bih ja imao najveće šanse da dobijem dosta bodova od tih naših bivših republika, što nije slučaj posljednjih godina.”

Pored njih troje, večeras će nastupiti: Tijana Dapčević, Orkestar Ace Sofronijevića, Zoe Kida, Zejna, Gift, Gramofondžije, Naiva i Čegi i Braća bluz, Biber, Lift, Konstrakta, Ivona, Angelina, Marija Mikić i Ana Stanić.

Prva polufinalna večer Eurosonga bit će održana 10. maja u Torinu u Italiji.

klix

Vezane objave
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…