Svijet

Braća Kličko u pomoć pozvali papu Franju, Dalaj Lamu i ruskog patrijarha Kirila: Zauzmite stav

1 Minute čitanja
braca klicko

Braća Kličko zatražili su pomoć od pape Franje i drugih glavnih vjerskih vođa.

– Što se događa u srcu Evrope, dira srca svih širom planete, koji vole dobrotu i pravdu, neovisno o njihovom porijeklu i religiji, poručio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u videoporuci na Twitteru.

Skupa sa svojim bratom Vladimirom apelirao je na vjerske vođe svijeta da zauzmu stav i “ponosno preuzmu odgovornost svojih religija za mir”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim papi Franji, braća Kličko s molbom su se obratili velikom imamu Ahmadu al-Tayyebu i ruskom patrijarhu Kirilu I, Dalaj Lami i glavnom izraelskom rabinu Davidu Lauu. Sve ih je pozvao da dođu u Kijev kako bi pokazali svoju solidarnost i suosjećanje s ukrajinskim narodom. 

– Učinimo Kijev prijestolnicom čovječanstva, duhovnosti i mira, pozvao je Kličko vjerske vođe.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….