Regija

Sramotne poruke iz Splita: Ustaška Crna legija je najvrednija hrvatska postrojba

1 Minute čitanja
split legija

naša stranka usk kandidati

U Splitu je danas obilježna 31. godišnjica osnivanja IX. bojne HOS-a Rafael Vitez Boban. Formalno obilježavanje godišnjice jedinice koja je osnovana na isti dan kao i fašistička tvorevina Nezavisna Država Hrvatska pretvorila se u veličanje NDH.

Na obilježavanju godišnice osnivanja jedinice koja je nosila naziv po ustaškom zapovjedniku Rafaelu Bobanu govornici su bili ratni zapovjednik ove jedinice Marko Skejo, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić, bivši general HOS-a i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin te Matko Raos kao izaslanik potpredsjednika vlade i ministra branitelja Tome Medveda, prenosi Index.

Raos koji se pojavio kao izaslanik potpredsjedniak vlade je izjavio da bez 10.4.1941. (dana osnivanja Nezavisne Države Hrvatske) ne bi bilo ni današnje Hrvatske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače ova izjava Matka Raosa je u direktnoj koliziji sa Ustavom Republike Hrvatske u čijim izvorišnim osnovama piše da se uspostava državne suverenosti u Drugom svjetskom ratu nalazi u odlukama Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske, a nasuprot proglašenju Nezavinse Države.

Marko Skejo je veličao pozdrav “za dom spremni” za koji je rekao da nije izraz mržnje nego ljubavi prema domu i hrvatskom narodu.

Najskandalozniji govor je održao Ante Prkačin, zastupnik Domovinskog pokreta u Saboru Hrvatske. Prkačin je posebno pohvalio ozloglašenu ustašku jedinicu Crnu legiju.

“Kroz povijest najvrjednija hrvatska postrojba je ustaška Crna legija. Partizani su imali neke druge. Domobrani kažu da je najbolja 42. domobranska Vražja divizija. Međutim, rekoše Ante Prkačin je nacionalist jer je rekao da je Crna legija najbolja postrojba. Ja sam nacionalist. Ja sam ponosan i na junaštvo 9. Dalmatinske partizanske brigade s čijom se idejom ni najmanje ne slažem. Ja kao hrvatski nacionalist, meni je srce veliko,” ispričao je Prkačin povezujući u upoređujući neporedivo.

Skupu se obratio i Šimundić koji je hvalio to da su HOSovci bili za dom spremni i da su to i danas.

klix

Vezane objave
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…
Regija

U potpunosti se provodi odluka Vlade Srbije, u BiH ne ulazi mlijeko iz te države

2 Minute čitanja
Odluka Vlade Srbije o zabrani izvoza sirovog i pasterizovanog mlijeka, osim za Sjevernu Makedoniju i Albaniju, s ciljem omogućavanja redovnog snabdijevanja svog…
Regija

Vučić: Nikad nećemo priznati Kosovo, sukob bi bio katastrofalan za Srbiju

2 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je obraćanje zastupnicima u Skupštini Srbije, navodeći da su je situacija oko Kosova nepovoljna po Srbiju, posebno…