USK Sport

Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize: Tri medalje za predstavnike iz Velike Kladuše

1 Minute čitanja
paraplegicari naslovna

U organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Federacije  BiH, u Zenici je na stadionu „Kamberovića polje“ od 8. do 10. septembra,  održano Međunarodno otvoreno prvenstvo i  18. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize. Ekipa Udruženja iz Velike Kladuše brojila je 5 takmičara u sastavu: Ramiz Pandžić, Fikret Mujkić, Hasan Begović, Senad Odabašić i Alaga Hozanović i bili su dio zajedničke ekipe Unsko-Sanskog kantona, koju su još činili takmičari iz  Udruženja paraplegičara iz Cazina i Sanskog Mosta.

paraplegicari
Foto:RVK

Takmičenje je održano u 6 atletskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji,  (bacanje kugle, diska, koplja), utrke u standardnim invalidskim kolicima (100, 200 i 400 metara), te takmičenje u šahu.

Ekipa Unsko-Sanskog kantona je u veoma jakoj konkurenciji uspjela ostvariti veoma dobre rezultate i sa osvojenih 20 medalja, (4  zlatne,  7 srebrnih i  9  brončanih), plasirala se na:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
  1. mjesto u atletici ekipno u ženskoj konkurenciji,
  2. mjesto u atletici ekipno u muškoj konkurenciji i
  3. mjesto u ukupnom plasmanu,

Ovako dobrom rezultatu su doprinijeli i takmičari iz velikokladuškog Udruženja, osvojivši 3 medalje:

FIKRET MUJKIĆ, kategorija F 54- 1 medalju

– Brončanu – za osvojeno 3. mjesto u disciplini „bacanje koplja“.

ALAGA HOZANOVIĆ, kategorija F 54-2 medaljE

– Srebrnu – za osvojeno 2. mjesto u disciplini „bacanje koplja“.

– Brončanu-za osvojeno 3. mjesto u disciplini „utrka u invalidskim kolicima na 100 metara“

Ove igre su održane po pravilima i propozicijama Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Domaćin ovih igara je bilo Udruženje paraplegičara Zenica,  kojima  su iz kladuškog udruženja uputili čestitke na dobroj organizaciji, srdačnom prijemu i gostoljubivosti, dok su gradu Zenici čestitali na pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

paraplegicari 1
Foto:RVK

Radio Velika Kladuša

Vezane objave
USK Sport

U nedjelju počinje nova sezona: MNK “Mujo Hrnjica” domaćin u prvoj utakmici

1 Minute čitanja
Novu sezonu Prve futsal lige Federacije BiH (grupa zapad), MNK „Mujo Hrnjica“ iz Velike Kladuše otvorit će u nedjelju, 06. novembra od…
USK Sport

Internacionalni Huchen cup (REVIR-ZMAJEVAC 15.10.2022)

1 Minute čitanja
Sportsko ribolovno društvo Ključ organizuje Internacionalni Huchen cup u disciplini Spin-varaličarenje lokacija REVIR-ZMAJEVAC 15.10.2022 Satnica takmičenja: a) Okupljanje takmičarab) od 9 -10…
USK Sport

„Jesenji cup 2022“: Ramo Omeragić najbolji u konačnom poretku

1 Minute čitanja
Na jezeru „Retencija“ održano je međunarodno takmičenje u ribolovu na kojem je učestvovalo 40 ribolovaca iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine….