Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
zemljotres turska

Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene.

Gradonačelnik Izmira saopćio je da nema izvještaja o većoj materijalnoj šteti osim srušenog minareta na jednoj džamiji, prenosi AP.

Turska služba za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopćila je da je zemljotres jačine 4,9 po Rihteru, sa epicentrom u okrugu Buča u Izmiru, dogodio u 3:29 sati jutros po lokalnom vremenu i da je bio praćen sa nekoliko manjih potresa, kao i da se osjetio u okolnim oblastima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu na Twitteru je objavio da su dvije osobe povrijeđene nakon što su skočile sa visine dok su u panici pokušavale da napuste svoje domove.

avaz

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….
Svijet

Kako Norveška centralna banka eksperimentiše sa sopstvenom digitalnom valutom

3 Minute čitanja
Društvo bez gotovine možda neće izgledati tako daleko u dalekoj budućnosti. No, trenutne digitalne alternative kao što su kriptovalute pokazale su se nestabilnim,…