Svijet

Rusija tvrdi da je visokopreciznim oružjem pogodila aerodrome u Ukrajini

1 Minute čitanja
rusija pogodila aerodrom

naša stranka usk kandidati

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su aerodromi u ukrajinskim gradovima Poltava i Dnjepar pogađani visokopreciznim oružjem, javlja Anadolu Agency (AA).

Portparol ministarstva Igor Konašenkov objavio je informacije o dejstvima ruske vojske u ratu u Ukrajini.

Navodeći da su ruska vojska i takozvane separatističke jedinice u Donbasu zauzeli neka naselja u Ukrajini, Konašenkov je rekao da su rezervoari za gorivo rafinerije nafte u ukrajinskom gradu Kremenčuku pogođeni visokopreciznim oružjem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istakao je da su se iz tog objekta snabdjevale gorivom vojne jedinice u centralnim i istočnim regionima Ukrajine

Konašenkov je još kazao da su “aerodromi u Poltavi i Dnjepru pogođeni visokopreciznim projektilima”.

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.

Najmanje 1.276 civila je ubijeno u Ukrajini, a 1.981 je ranjen, prema procjenama Ujedinjenih nacija, koje navode da je prava brojka vjerovatno mnogo veća.

Prema podacima agencije UN-a za izbjeglice, više od 4,1 miliona Ukrajinaca pobjeglo je u nekoliko evropskih zemalja, a milioni su raseljeni unutar zemlje.

raport.ba

Vezane objave
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…
Svijet

Cijene nafte padaju zbog ograničenja u Kini povezanih s COVID-om i mogućih povećanja kamatnih stopa

1 Minute čitanja
Cijene nafte pale su u ponedjeljak, dok su izgledi za povećanje globalne potražnje za gorivom zasjenjeni ograničenjima zbog COVID-19 u Kini i…