Svijet

Rusija tvrdi da je visokopreciznim oružjem pogodila aerodrome u Ukrajini

1 Minute čitanja
rusija pogodila aerodrom

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su aerodromi u ukrajinskim gradovima Poltava i Dnjepar pogađani visokopreciznim oružjem, javlja Anadolu Agency (AA).

Portparol ministarstva Igor Konašenkov objavio je informacije o dejstvima ruske vojske u ratu u Ukrajini.

Navodeći da su ruska vojska i takozvane separatističke jedinice u Donbasu zauzeli neka naselja u Ukrajini, Konašenkov je rekao da su rezervoari za gorivo rafinerije nafte u ukrajinskom gradu Kremenčuku pogođeni visokopreciznim oružjem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istakao je da su se iz tog objekta snabdjevale gorivom vojne jedinice u centralnim i istočnim regionima Ukrajine

Konašenkov je još kazao da su “aerodromi u Poltavi i Dnjepru pogođeni visokopreciznim projektilima”.

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.

Najmanje 1.276 civila je ubijeno u Ukrajini, a 1.981 je ranjen, prema procjenama Ujedinjenih nacija, koje navode da je prava brojka vjerovatno mnogo veća.

Prema podacima agencije UN-a za izbjeglice, više od 4,1 miliona Ukrajinaca pobjeglo je u nekoliko evropskih zemalja, a milioni su raseljeni unutar zemlje.

raport.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….