Svijet

Rusija tvrdi da je visokopreciznim oružjem pogodila aerodrome u Ukrajini

1 Minute čitanja
rusija pogodila aerodrom

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su aerodromi u ukrajinskim gradovima Poltava i Dnjepar pogađani visokopreciznim oružjem, javlja Anadolu Agency (AA).

Portparol ministarstva Igor Konašenkov objavio je informacije o dejstvima ruske vojske u ratu u Ukrajini.

Navodeći da su ruska vojska i takozvane separatističke jedinice u Donbasu zauzeli neka naselja u Ukrajini, Konašenkov je rekao da su rezervoari za gorivo rafinerije nafte u ukrajinskom gradu Kremenčuku pogođeni visokopreciznim oružjem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Istakao je da su se iz tog objekta snabdjevale gorivom vojne jedinice u centralnim i istočnim regionima Ukrajine

Konašenkov je još kazao da su “aerodromi u Poltavi i Dnjepru pogođeni visokopreciznim projektilima”.

Rat Rusije i Ukrajine, koji je počeo ruskim napadom 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao egzodus globalnih firmi iz Rusije.

Najmanje 1.276 civila je ubijeno u Ukrajini, a 1.981 je ranjen, prema procjenama Ujedinjenih nacija, koje navode da je prava brojka vjerovatno mnogo veća.

Prema podacima agencije UN-a za izbjeglice, više od 4,1 miliona Ukrajinaca pobjeglo je u nekoliko evropskih zemalja, a milioni su raseljeni unutar zemlje.

raport.ba

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…