Svijet

Rusija i Ukrajina u ponedjeljak nastavljaju pregovore, održat će se u online formatu

1 Minute čitanja
pregovori rusija i ukrajina

naša stranka usk kandidati

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je kako će delegacije Ukrajine i Ruske Federacije pregovore o prekidu sukoba nastaviti u ponedjeljak.Iako su zvaničnici Rusije i Ukrajine izjavili kako za sada nije poznat datum nastavka pregovora, Peskov ističe kako su delegacije dogovorile održavanje sastanka u online formatu u ponedjeljak.

“Razgovori se ne odvijaju sada, već su zakazani za sutra i bit će održani u online formatu”, rekao je Dmitrij Peskov, prenosi agencija TASS.

Podsjetimo, ruski i ukrajinski zvaničnici su do sada održali tri runde pregovora o prekidu sukoba i drugim sigurnosnim zahtjevima. Pregovori su se odvijali u Bjelorusiji, a ovaj vikend su nastavljeni također u online formatu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Savjetnik šefa ureda predsjednika Ukrajine Mihailo Podoljak, ujedno i član ukrajinske pregovaračke delegacije, izjavio je kako Rusija u odnosu na prethodne pregovore znatno realnije sagledava situaciju na terenu.

Rusija sada adekvatnije sagledava svijet oko sebe i osjetljivija je na poziciju Ukrajine. Naši stavovi su na stolu. Veoma su čvrsti, odnose se svega na povlačenje trupa i na primirje. Rusija to već razumije i počela je konstruktivno razgovarati. Mislim da ćemo do konkretnih rezultata doći bukvalno za nekoliko dana”, rekao je Podoljak.

Povodom nove runde pregovora iza zatvorenih vrata između Rusije i Ukrajine oglasio se i predstavnik ruske delegacije Leonid Slucki.

“Ako uporedimo stavove obje delegacije na samom početku razgovora i danas, onda možemo vidjeti značajan napredak. Prema mojim očekivanjima, ovaj napredak bi se u narednih nekoliko dana mogao razviti u jedinstven stav obje delegacije koje će potpisati dokumente”, rekao je Slucki.

klix

Vezane objave
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…