Hrana

ROMSKI KOLAČ

1 Minute čitanja
grozdice

Gosti su vam se najavili a nemate ništa slatko u kući?Romska baklava je odlična poslastica i kolač kojeg se nećete stidjeti iznijeti pred bilo kojeg gosta.Brz,sočan i moćan!

Popis sadržaja

SASTOJCI ZA KORU:

ŠOLJA ŠEĆERA(ŠOLJA ZA ČAJ)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

ŠOLJA MLIJEKA

ŠOLJA ULJA

2 ŠOLJE JEZGRE(200 GR)

GROŽĐICA PO ŽELJI

1 PRAŠAK ZA PECIVO

250 GR GRIZA

Sjediniti sastojke.Smjesa za koru bude rijetka i treba je peći na laganoj temperaturi.Povremeno čačkalicom provjerite da li je kora pečena.

PRELJEV/ŠERBE

2 ŠOLJE ŠEĆERA

2 ŠOLJE VODE

Istopiti na šporetu i zaliti vruću koru.

Kad se ohladi,možete ukrasiti čokoladom ili šlag pjenom,ovisi kako volite.Možete ga poslužiti i bez ukrašavanja.

Ako ukrašavate čokoladom,dodajte na vruću koru a ako ste se odlučili za šlag pjenu,pričekajte da se kolač ohladi pa potom ukrasite.

Prijatno!

Izvor:krajiski.ba

Vezane objave
Hrana

Ovo su najčešće greške: Tri razloga zašto se zimnica brže kvari

1 Minute čitanja
U većini domaćinstava već se uveliko priprema zimnica po dobro poznatoj recepturi, no ipak često se desi da se ona pokvari. Ovo…
Hrana

Salata sa povrćem i tjesteninom

1 Minute čitanja
Osvježavajuća salata sa povrćem i tjesteninom. Sastojci: (za 2 osobe) TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA – 100 g tjestenine, spiralne – sol…
Hrana

Savjeti: Hrana koju ne treba podgrijavati

2 Minute čitanja
Koja je to hrana koju ne treba podgrijavati i zašto je to tako saznajte u nastavku! Brojne obaveze i brz život razlog…