Gosti su vam se najavili a nemate ništa slatko u kući?Romska baklava je odlična poslastica i kolač kojeg se nećete stidjeti iznijeti pred bilo kojeg gosta.Brz,sočan i moćan!
Popis sadržaja
SASTOJCI ZA KORU:
ŠOLJA ŠEĆERA(ŠOLJA ZA ČAJ)
ŠOLJA MLIJEKA
ŠOLJA ULJA
2 ŠOLJE JEZGRE(200 GR)
GROŽĐICA PO ŽELJI
1 PRAŠAK ZA PECIVO
250 GR GRIZA
Sjediniti sastojke.Smjesa za koru bude rijetka i treba je peći na laganoj temperaturi.Povremeno čačkalicom provjerite da li je kora pečena.
PRELJEV/ŠERBE
2 ŠOLJE ŠEĆERA
2 ŠOLJE VODE
Istopiti na šporetu i zaliti vruću koru.
Kad se ohladi,možete ukrasiti čokoladom ili šlag pjenom,ovisi kako volite.Možete ga poslužiti i bez ukrašavanja.
Ako ukrašavate čokoladom,dodajte na vruću koru a ako ste se odlučili za šlag pjenu,pričekajte da se kolač ohladi pa potom ukrasite.
Prijatno!
Izvor:krajiski.ba