Svijet

Putin u paranoji otpustio više od 1.000 članova ličnog osoblja. Boji se trovanja

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

naša stranka usk kandidati

Vladimir Putin se pojavio na ruskoj državnoj televiziji kako bi osudio Ruse koji su se protivili njegovom ratu s Ukrajinom, te ih proglasio za “ološ” i “izdajice”.

Ali iza kulisa, diktator je sve više paranoičan i boji se da će ga neko iz njegovog najužeg kruga otrovati, stoji u novom izvještaju, prenosi Inside Edition.

Urednik “Daily Beasta” Craig Copetas kaže da mu je rečeno da Putin ima ljude koji probaju njegovu hranu prije nego što je on pojede i da je prošlog mjeseca zamijenio cijelo svoje lično osoblje od blizu 1.000 ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Pralje, tajnice, kuharice – potpuno nova grupa ljudi. Procjena obavještajne zajednice je da ga je strah”, rekao je Copetas.

On kaže da je poželjna metoda atentata u Rusiji otrov.

Putin bi to trebao znati, vjeruje se da su njegovi agenti ubili otvorenog kritičara Aleksandra Litvinenka tako što su 2006. zalili lonac čaja radioaktivnim otrovom.

A 2018. vlasti kažu da su Putinovi privrženici poprskali smrtonosni otrov na ulazna vrata bivšeg špijuna Sergeja Skripala. On i njegova kćerka za dlaku su izbjegli smrt.

Putin je također navodno naredio trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog. Preživio je, ali sada čami u ruskom zatvoru, prenosi Inside Edition.

Vezane objave
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…
Svijet

Cijene nafte padaju zbog ograničenja u Kini povezanih s COVID-om i mogućih povećanja kamatnih stopa

1 Minute čitanja
Cijene nafte pale su u ponedjeljak, dok su izgledi za povećanje globalne potražnje za gorivom zasjenjeni ograničenjima zbog COVID-19 u Kini i…