Svijet

Putin u paranoji otpustio više od 1.000 članova ličnog osoblja. Boji se trovanja

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

Vladimir Putin se pojavio na ruskoj državnoj televiziji kako bi osudio Ruse koji su se protivili njegovom ratu s Ukrajinom, te ih proglasio za “ološ” i “izdajice”.

Ali iza kulisa, diktator je sve više paranoičan i boji se da će ga neko iz njegovog najužeg kruga otrovati, stoji u novom izvještaju, prenosi Inside Edition.

Urednik “Daily Beasta” Craig Copetas kaže da mu je rečeno da Putin ima ljude koji probaju njegovu hranu prije nego što je on pojede i da je prošlog mjeseca zamijenio cijelo svoje lično osoblje od blizu 1.000 ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Pralje, tajnice, kuharice – potpuno nova grupa ljudi. Procjena obavještajne zajednice je da ga je strah”, rekao je Copetas.

On kaže da je poželjna metoda atentata u Rusiji otrov.

Putin bi to trebao znati, vjeruje se da su njegovi agenti ubili otvorenog kritičara Aleksandra Litvinenka tako što su 2006. zalili lonac čaja radioaktivnim otrovom.

A 2018. vlasti kažu da su Putinovi privrženici poprskali smrtonosni otrov na ulazna vrata bivšeg špijuna Sergeja Skripala. On i njegova kćerka za dlaku su izbjegli smrt.

Putin je također navodno naredio trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog. Preživio je, ali sada čami u ruskom zatvoru, prenosi Inside Edition.

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…