Svijet

Putin u paranoji otpustio više od 1.000 članova ličnog osoblja. Boji se trovanja

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

Vladimir Putin se pojavio na ruskoj državnoj televiziji kako bi osudio Ruse koji su se protivili njegovom ratu s Ukrajinom, te ih proglasio za “ološ” i “izdajice”.

Ali iza kulisa, diktator je sve više paranoičan i boji se da će ga neko iz njegovog najužeg kruga otrovati, stoji u novom izvještaju, prenosi Inside Edition.

Urednik “Daily Beasta” Craig Copetas kaže da mu je rečeno da Putin ima ljude koji probaju njegovu hranu prije nego što je on pojede i da je prošlog mjeseca zamijenio cijelo svoje lično osoblje od blizu 1.000 ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Pralje, tajnice, kuharice – potpuno nova grupa ljudi. Procjena obavještajne zajednice je da ga je strah”, rekao je Copetas.

On kaže da je poželjna metoda atentata u Rusiji otrov.

Putin bi to trebao znati, vjeruje se da su njegovi agenti ubili otvorenog kritičara Aleksandra Litvinenka tako što su 2006. zalili lonac čaja radioaktivnim otrovom.

A 2018. vlasti kažu da su Putinovi privrženici poprskali smrtonosni otrov na ulazna vrata bivšeg špijuna Sergeja Skripala. On i njegova kćerka za dlaku su izbjegli smrt.

Putin je također navodno naredio trovanje ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog. Preživio je, ali sada čami u ruskom zatvoru, prenosi Inside Edition.

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….