Magazin

Princ Hari piše memoare. Evo šta treba da znate

2 Minute čitanja
princ harry memoari

U julu 2021., princ Hari, 37, otkrio je da piše memoare koji će izaći na jesen 2022.

“Princ Harry će po prvi put podijeliti konačan prikaz iskustava, avantura, gubitaka i životnih lekcija koje su mu pomogle da se oblikuje”, rekao je Random House u saopštenju za javnost, zadirkujući knjigu kao “iskrenu i zadivljujuću lični portret.”

Objava je uslijedila šest mjeseci nakon što su on i njegova supruga Meghan, vojvotkinja od Sussexa, napustili svoje dužnosti kao viši članovi kraljevske porodice i preselili se u Kaliforniju, te četiri mjeseca nakon Meghaninog intervjua s Oprah Winfrey o njenom vremenu u Windsorsima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nedavno su memoari bili u fokusu tabloidnih izvještaja, s pitanjima o tome kako je to moglo doprinijeti napetosti između njega i njegovog brata Williama i kako će navedene ličnosti podnijeti njegova otkrića.

Harryjevi memoari će ponovo izazvati posebnu agoniju za Charlesa”, rekla je autorica “Palace Papers” i kraljevska komentatorica Tina Brown u intervjuu za Daily Beast .

Brown je predvidio da će memoari istraživati ​​Harryjev odnos sa njegovom majkom, Dianom, i posljedice njene smrti 1997. godine . Harry je tada imao 12 godina .

“Kraljica je ponovo stabilizovana nakon Dianine smrti, dok se Čarls neprestano borio da okonča te duhove”, rekao je Braun. Rehabilitacija Kamilinog imidža je bila krajnje uspešna, ali ona živi u strahu od Harryjeve knjige. Na neki način, Dianin duh još uvijek zvecka na kapiji.”

S obzirom da se približava datum objavljivanja Harryjeve knjige, evo šta znamo.

Kada izlaze memoari?

Prvobitno saopštenje za javnost naznačilo je da će knjiga izaći u jesen 2022. Međutim, nisu se pojavili nikakvi dodatni detalji, a nema ni riječi o tome kako će, ili hoće li, smrt kraljice Elizabete II odgoditi objavljivanje.

Šta će memoari reći?

Random House je pregledao sadržaj knjige u najavi, rekavši da će se u suštini protezati od djetinjstva do očinstva. Harry i Meghan dijele dvoje djece , Archie (3 ) i Lilibet (1).

“Pokrivajući svoj životni vijek u očima javnosti od djetinjstva do danas, uključujući svoju posvećenost službi, vojnu dužnost koja ga je dva puta odvela na frontove u Afganistanu i radost koju je pronašao u tome što je muž i otac, princ Harry će nude iskren i zadivljujući lični portret, koji čitaocima pokazuje da se iza svega što misle da znaju krije inspirativna, hrabra i uzdižuća ljudska priča”, rekao je Random House.

Harry obećava ‘tačan i potpuno istinit’ prikaz svog života

U izjavi uz najavu, Hari je dao uvid u svoj pristup: „Ne pišem ovo kao princ kakvog sam rođen, već kao čovjek kakav sam postao“, rekao je.

“Nosio sam mnogo šešira tokom godina, i bukvalno i figurativno, i nadam se da ću pričajući svoju priču – uspone i padove, greške, naučene lekcije – pokazati da bez obzira odakle dolazimo, imamo više zajedničkog nego što mislimo.”

Obećao je “iz prve ruke o (svom životu)” koji je “tačan i potpuno istinit”.

Otkako se povukao kao viši kraljevski član 2020., Hari je sve više bio iskren. Naročito je otvorio svoj put mentalnog zdravlja u Oprah dokumentarcu “The Me You Can’t See”.

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…