Magazin

Preminuo legendarni Kornelije Kovač

1 Minute čitanja
kornelije kovac

Kornelije Kovač, čuveni kompozitor, preminuo je danas u 81. godini u Beogradu. Kovač je bio autor nekih od najvećih hitova Zdravka Čolića. 

Bio je kompozitor, pijanista i aranžer, a pisao je muziku za pozorište, filmove i televiziju. 

Kovač je svoju prvu kompoziciju “Pusti trotoari” komponovao već sa 14 godina (1956. godine). Deset godina kasnije postaje član najpopularnijem sarajevskom rok bendu Indeksu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Potom je 1968. godine osnovao Korni grupu, koja je predstavljala SFR Jugoslaviju na Evroviziji 1974. godine. Kovač je pisao pjesme i Lepoj Breni. 

Ostat će upamćen po hitovima: “April u Beogradu”, “Živiš u oblacima”, “Zvao sam je Emili”, “Jedna zima sa Kristinom”, “Jedina”, “Mađarica”, “Ti samo budi dovoljno daleko”, “Janoš”, “Sanjam”, “Sitnije Cile, sitnije” i mnogih drugih.

Iza njega su ostale tri kćerke Aleksandra, Kristina i Anja, te sin kojeg je dobio u drugom braku poslije smrti prve supruge Spomenke.

Vezane objave
Magazin

Sting u Sarajevo dovodi svjetsku video i audio produkciju za koncert

1 Minute čitanja
Ušli smo u sedmicu dugo očekivanog koncerta Stinga u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra u Zetri. Kako bi publici…
Magazin

Zenica se sprema za spektakl: Bajaga dolazi 27. decembra

1 Minute čitanja
Zenica će krajem godine biti mjesto dešavanja istinskog muzičkog spektakla. Kako „Avaz“ saznaje, u Areni će biti održan veliki koncert Bajage i njegovih Instruktora….
Magazin

Amy Winehouse: Danas bi proslavila 39. rođendan

1 Minute čitanja
Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) bila je britanska pjevačica i tekstopisac poznata po svojim jakim vokalima i muzičkim žanrovima. Borba Ejmi sa zloupotrebom…