Magazin

Preminuo legendarni Kornelije Kovač

1 Minute čitanja
kornelije kovac

Kornelije Kovač, čuveni kompozitor, preminuo je danas u 81. godini u Beogradu. Kovač je bio autor nekih od najvećih hitova Zdravka Čolića. 

Bio je kompozitor, pijanista i aranžer, a pisao je muziku za pozorište, filmove i televiziju. 

Kovač je svoju prvu kompoziciju “Pusti trotoari” komponovao već sa 14 godina (1956. godine). Deset godina kasnije postaje član najpopularnijem sarajevskom rok bendu Indeksu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Potom je 1968. godine osnovao Korni grupu, koja je predstavljala SFR Jugoslaviju na Evroviziji 1974. godine. Kovač je pisao pjesme i Lepoj Breni. 

Ostat će upamćen po hitovima: “April u Beogradu”, “Živiš u oblacima”, “Zvao sam je Emili”, “Jedna zima sa Kristinom”, “Jedina”, “Mađarica”, “Ti samo budi dovoljno daleko”, “Janoš”, “Sanjam”, “Sitnije Cile, sitnije” i mnogih drugih.

Iza njega su ostale tri kćerke Aleksandra, Kristina i Anja, te sin kojeg je dobio u drugom braku poslije smrti prve supruge Spomenke.

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…