Magazin

Poznati glumac i prijatelj Vladimira Putina ponovo na sudu zbog optužbe za silovanje

1 Minute čitanja
glumac

Pariški sud saopćio je danas da će nastaviti istragu protiv Žerar Depardje (Gerard Depardieu), jednog od najpoznatijih glumaca u zemlji kojeg je jedna glumica optužila za silovanje, piše “Reuters”.

Tužioci su 2019. odustali od istrage, pozivajući se na nedovoljne dokaze, da bi je ponovo podigli kasnije te godine nakon nove prijave policiji.

U decembru 2021. godine, francuska glumica Šarlota Arnald Charlotte Arnould otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja stoji iza optužbe, rekavši da ne može podnijeti da više šuti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pariški žalbeni sud je danas saopćio da je odbio Depardjeov zahtjev da odustane od istrage.

– Vijeće smatra da u ovoj fazi postoje ozbiljni i dosljedni znakovi koji opravdavaju da Gerard Depardieu ostaje pod istragom – navodi se u saopćenju.

Glumac je preko svog advokata ranije “odlučno odbacio” optužbu. Odluka od četvrtka o tome da li će se istraga okončati ili ne, nije se doticala pitanja Depardjeove krivične odgovornosti. On još nije optužen.

Inače, Depardju je veliki prijatelj ruskog lidera Vladimira Putina koji je naredio vojnu invaziju na nezavisnu i suverenu Ukrajinu. Upravo je Putin 2013. godine dao Depardjeu rusko državljanstvo.

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…