Magazin

Poznati glumac i prijatelj Vladimira Putina ponovo na sudu zbog optužbe za silovanje

1 Minute čitanja
glumac

Pariški sud saopćio je danas da će nastaviti istragu protiv Žerar Depardje (Gerard Depardieu), jednog od najpoznatijih glumaca u zemlji kojeg je jedna glumica optužila za silovanje, piše “Reuters”.

Tužioci su 2019. odustali od istrage, pozivajući se na nedovoljne dokaze, da bi je ponovo podigli kasnije te godine nakon nove prijave policiji.

U decembru 2021. godine, francuska glumica Šarlota Arnald Charlotte Arnould otkrila je na društvenim mrežama da je ona žena koja stoji iza optužbe, rekavši da ne može podnijeti da više šuti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pariški žalbeni sud je danas saopćio da je odbio Depardjeov zahtjev da odustane od istrage.

– Vijeće smatra da u ovoj fazi postoje ozbiljni i dosljedni znakovi koji opravdavaju da Gerard Depardieu ostaje pod istragom – navodi se u saopćenju.

Glumac je preko svog advokata ranije “odlučno odbacio” optužbu. Odluka od četvrtka o tome da li će se istraga okončati ili ne, nije se doticala pitanja Depardjeove krivične odgovornosti. On još nije optužen.

Inače, Depardju je veliki prijatelj ruskog lidera Vladimira Putina koji je naredio vojnu invaziju na nezavisnu i suverenu Ukrajinu. Upravo je Putin 2013. godine dao Depardjeu rusko državljanstvo.

Vezane objave
Magazin

Indexi i prijatelji obilježavaju 60. godina u Sarajevu

1 Minute čitanja
Koncertni spektakl “INDEXI I PRIJATELJI“ hommage je kultnom sarajevskom bendu INDEXI. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka MUSIC TIME organizirat će…
Magazin

Sting u Sarajevo dovodi svjetsku video i audio produkciju za koncert

1 Minute čitanja
Ušli smo u sedmicu dugo očekivanog koncerta Stinga u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra u Zetri. Kako bi publici…
Magazin

Zenica se sprema za spektakl: Bajaga dolazi 27. decembra

1 Minute čitanja
Zenica će krajem godine biti mjesto dešavanja istinskog muzičkog spektakla. Kako „Avaz“ saznaje, u Areni će biti održan veliki koncert Bajage i njegovih Instruktora….