Unsko-Sanski kanton

Policija USK istražuje međusobne sukobe i razbojništva migranata

1 Minute čitanja
policija usk i migranti

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović potvrdio je aktuelne istražne procese uslovljene nizom incidenata, međusobnih sukoba uz upotrebu vatrenog oružja i razbojništva koje su počinili migranti na području grada Bihaća.

-Prije tri dana došlo je do upotrebe vatrenog oružja u neposrednoj blizini napuštenog Doma penzionera, te su tom prilikom dva državljanina Pakistana lakše povrijeđena. Povrijeđena lica su hospitalizirana zbog lakših povreda u predjelu donjih i gornjih ekstremiteta, a sami su naveli da su im povrede nanijeli njima nepoznata lica. U istragu je uključen i Sektor kriminalističke policije i intenzivno se traga za počiniocima ovog krivičnog djela u središtu Bihaća, kao i oružja kojim je djelo počinjeno – izjavio je Beganović.

Navedeno je kako su u prethodnim danima evidentirani međusobni sukob migranata u Prihvatnom centru “Lipa”, kao i nekoliko prijava razbojništva i mogućih otmica stranih državljana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

-U međusobnom sukobu migranata koji borave u Prihvatnom centru ‘Lipa’ lakše su povrijeđena dva državljanina Afganistana. Tragamo za osobama koje su odgovorne za ovaj napad i nanošenje povreda. Također, državljanin Turske koji u Bihaću boravi kao turista prijavio nam je kako je fizički napadnut na Gradskoj otoci, te da mu je otuđen mobitel i novac. Za ovo djelo se isto nažalost sumnjiče strani državljani – kaže glasnogovornik Policije USK-a.

Policijski službenici u Bihaću istražuju i slučajeve mogućih otmica stranih državljana, koji su prijavljeni u prethodnim danima.

fena

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Nastavak radova na izgradnji sportske dvorane OŠ Podzvizd Velika Kladuša

1 Minute čitanja
Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK Almin Hopovac posjetili su danas Osnovnu školu…
Unsko-Sanski kanton

Četiri inspirativne priče Krajišnika iz Naše stranke

1 Minute čitanja
Na listama Naše stranka za Opće izbore 2022. godine između ostalih se nalaze i Suad Dervišević, Nađa Nukić, Muhamed Kučuković i Amir…
Unsko-Sanski kanton

POMAK večeras u Cazinu - panel diskusija, predstavljanje Izbornog programa, vizija i planova

1 Minute čitanja
Vidimo se večeras u 19h u Centru za kulturu u Cazinu! Očekuje nas panel diskusija, predstavljanje Izbornog programa, vizija i planova, kao…