Unsko-Sanski kanton

Policija USK istražuje međusobne sukobe i razbojništva migranata

1 Minute čitanja
policija usk i migranti

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović potvrdio je aktuelne istražne procese uslovljene nizom incidenata, međusobnih sukoba uz upotrebu vatrenog oružja i razbojništva koje su počinili migranti na području grada Bihaća.

-Prije tri dana došlo je do upotrebe vatrenog oružja u neposrednoj blizini napuštenog Doma penzionera, te su tom prilikom dva državljanina Pakistana lakše povrijeđena. Povrijeđena lica su hospitalizirana zbog lakših povreda u predjelu donjih i gornjih ekstremiteta, a sami su naveli da su im povrede nanijeli njima nepoznata lica. U istragu je uključen i Sektor kriminalističke policije i intenzivno se traga za počiniocima ovog krivičnog djela u središtu Bihaća, kao i oružja kojim je djelo počinjeno – izjavio je Beganović.

Navedeno je kako su u prethodnim danima evidentirani međusobni sukob migranata u Prihvatnom centru “Lipa”, kao i nekoliko prijava razbojništva i mogućih otmica stranih državljana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

-U međusobnom sukobu migranata koji borave u Prihvatnom centru ‘Lipa’ lakše su povrijeđena dva državljanina Afganistana. Tragamo za osobama koje su odgovorne za ovaj napad i nanošenje povreda. Također, državljanin Turske koji u Bihaću boravi kao turista prijavio nam je kako je fizički napadnut na Gradskoj otoci, te da mu je otuđen mobitel i novac. Za ovo djelo se isto nažalost sumnjiče strani državljani – kaže glasnogovornik Policije USK-a.

Policijski službenici u Bihaću istražuju i slučajeve mogućih otmica stranih državljana, koji su prijavljeni u prethodnim danima.

fena

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Kolone automobila na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine

1 Minute čitanja
Ulaskom Hrvatske u šengen počinju strožije kontrole ulaska u Evropsku uniju. Posebno velike gužve će biti na graničnim prelazima koji se nalaze…
Unsko-Sanski kanton

POMAK predstavio kandidata za gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu,…
Unsko-Sanski kanton

Izbjeglice iz Čečenije blokirali granični prelaz Maljevac

1 Minute čitanja
Granični prelaz Maljevac prema EU je danas od 11 sati je ponovo zatvoren. Razlog blokade prelaza je grupa izbjeglica iz Čečenije koji…