Unsko-Sanski kanton

Policija USK istražuje međusobne sukobe i razbojništva migranata

1 Minute čitanja
policija usk i migranti

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović potvrdio je aktuelne istražne procese uslovljene nizom incidenata, međusobnih sukoba uz upotrebu vatrenog oružja i razbojništva koje su počinili migranti na području grada Bihaća.

-Prije tri dana došlo je do upotrebe vatrenog oružja u neposrednoj blizini napuštenog Doma penzionera, te su tom prilikom dva državljanina Pakistana lakše povrijeđena. Povrijeđena lica su hospitalizirana zbog lakših povreda u predjelu donjih i gornjih ekstremiteta, a sami su naveli da su im povrede nanijeli njima nepoznata lica. U istragu je uključen i Sektor kriminalističke policije i intenzivno se traga za počiniocima ovog krivičnog djela u središtu Bihaća, kao i oružja kojim je djelo počinjeno – izjavio je Beganović.

Navedeno je kako su u prethodnim danima evidentirani međusobni sukob migranata u Prihvatnom centru “Lipa”, kao i nekoliko prijava razbojništva i mogućih otmica stranih državljana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

-U međusobnom sukobu migranata koji borave u Prihvatnom centru ‘Lipa’ lakše su povrijeđena dva državljanina Afganistana. Tragamo za osobama koje su odgovorne za ovaj napad i nanošenje povreda. Također, državljanin Turske koji u Bihaću boravi kao turista prijavio nam je kako je fizički napadnut na Gradskoj otoci, te da mu je otuđen mobitel i novac. Za ovo djelo se isto nažalost sumnjiče strani državljani – kaže glasnogovornik Policije USK-a.

Policijski službenici u Bihaću istražuju i slučajeve mogućih otmica stranih državljana, koji su prijavljeni u prethodnim danima.

fena

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…