KulturaCazin Vijesti

Počinje 55. Kolonija skulptora Ostrožac 2022

1 Minute čitanja
kolonija skulptora Ostrožac 2022

Jedna od najdugovječnijih likovnih manifestacija u BiH, Kolonija „Ostrožac“, u organizaciji JU „Centar za kulturu i turizam“, otvara svoja vrata za ovogodišnje učesnike i posjetioce.

Kako ovoga puta obilježavamo jubilarnu, 55. Koloniju po redu, imali smo razlog više da obogatimo program sa novim sadržajima, većim brojem učesnika i nekim zanimljivim, drugačijim detaljima izvedbe ovogodišnje Kolonije.

55 kolonija skulptora Ostrozac 2022

Kolonija počinje u ponedjeljak, 30. maja i trajaće 10 dana. U okviru programa realiziraćemo radionice za djecu predškolskog uzrasta, koji će demonstrirati izradu skulptura na materijalima prilagođenim za njihov uzrast, a po uzoru na skulpture naših učesnika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim toga, ove godine će Koloniju obilježiti izložba radova Nurije Ljubijankića, jednog od osnivača Kolonije, koji je nedavno preminuo. Na svojevrsan način, ovogodišnja Kolonija predstavlja omaž djelu i ostvarenjima ovog cazinskog umjetnika. Izložba nosi naziv „Cazin u djelima Nurije Ljubijankića“ i biće posebno najavljena prije zvaničnog otvorenja.

Učešće u Koloniji „Ostrožac 2022“ potvrdili su akademski kipari Adis Fejzić, iz BiH, sa adresom prebivališta u Australiji, Sašo Sazdovski, akademski kipar iz Sjeverne Makedonije, profesori Samir Sućeska i Darko Šobot sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, kao i 4 studenta iz Portugala, koji se trenutno nalaze na studentskoj razmjeni u BiH.

Lokacija kolonije

Vezane objave
KulturaUnsko-Sanski kanton

Letu štuke večeras u Bihaću

1 Minute čitanja
Poznati sarajevski bend Letu štuke će večeras 25.06 održati koncert u Bihaću u sklopu festivala Bihaćko ljeto 2022. Početak koncerta najavljen je…
KulturaUnsko-Sanski kanton

Večeras predstava 'Pedagogija otpora Branka Ćopića'

1 Minute čitanja
Ovogodišnji 24. festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto” počinje u petak, 24. juna, premijernom izvedbom predstave “Pedagogija otpora Branka Ćopića”. Radi se o…
KulturaUnsko-Sanski kanton

Bihaćko ljeto 2022 - Festival scenskih umjetnosti

2 Minute čitanja
Ovogodišnji 24. festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto 2022” počinje u petak, 24. juna, premijernom izvedbom predstave “Pedagogija otpora Branka Ćopića”. Zvanično festivalsko…