KulturaCazin Vijesti

Počinje 55. Kolonija skulptora Ostrožac 2022

1 Minute čitanja
kolonija skulptora Ostrožac 2022

Jedna od najdugovječnijih likovnih manifestacija u BiH, Kolonija „Ostrožac“, u organizaciji JU „Centar za kulturu i turizam“, otvara svoja vrata za ovogodišnje učesnike i posjetioce.

Kako ovoga puta obilježavamo jubilarnu, 55. Koloniju po redu, imali smo razlog više da obogatimo program sa novim sadržajima, većim brojem učesnika i nekim zanimljivim, drugačijim detaljima izvedbe ovogodišnje Kolonije.

55 kolonija skulptora Ostrozac 2022

Kolonija počinje u ponedjeljak, 30. maja i trajaće 10 dana. U okviru programa realiziraćemo radionice za djecu predškolskog uzrasta, koji će demonstrirati izradu skulptura na materijalima prilagođenim za njihov uzrast, a po uzoru na skulpture naših učesnika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim toga, ove godine će Koloniju obilježiti izložba radova Nurije Ljubijankića, jednog od osnivača Kolonije, koji je nedavno preminuo. Na svojevrsan način, ovogodišnja Kolonija predstavlja omaž djelu i ostvarenjima ovog cazinskog umjetnika. Izložba nosi naziv „Cazin u djelima Nurije Ljubijankića“ i biće posebno najavljena prije zvaničnog otvorenja.

Učešće u Koloniji „Ostrožac 2022“ potvrdili su akademski kipari Adis Fejzić, iz BiH, sa adresom prebivališta u Australiji, Sašo Sazdovski, akademski kipar iz Sjeverne Makedonije, profesori Samir Sućeska i Darko Šobot sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, kao i 4 studenta iz Portugala, koji se trenutno nalaze na studentskoj razmjeni u BiH.

Lokacija kolonije

Vezane objave
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Cazin Vijesti

VIDEO Nakon zatvaranja GP Hadžin Potok građani ogorčeni

1 Minute čitanja
‘Ovo je politička poruka cijeloj Krajini’ Mustafa Ružnić – Premijer USK-a Lokalne vlasti Unsko-sanskog kantona traže da im se dodijele tri nova…
Cazin Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Admira Hadžipašića

3 Minute čitanja
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ADMIRA HADŽIPAŠIĆA, GORANA LALOVIĆA, VISOKE MEĐUNARODNE ŠKOLE CAZIN i drugih u predmetu kodnog naziva „PERO“ – ORGANIZIRANI KRIMINAL U…