Biznis

Otvorena on-line registracija za 11. Sarajevo Business Forum

4 Minute čitanja
sarajevo biznis forum

11. SBF dodjeljuje nagrade kompanijama i pojedincima za doprinos razvoju poduzetništva u regionu!

Na web stranici Sarajevo Business Foruma otvorene su i nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022, a prijave mogu podnijeti pojedinci ili kompanije iz zemalja Jugoistočne Evrope. Kao i prethodnih godina, ove nagrade bit će dodijeljenje kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji.

U stručnom žiriju za izbor Sarajevo Business Bridge Awards su Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije, Nijaz Hastor, vlasnik ASA Prevent grupacije i osnivač Fondacije Hastor, prof. Danica Purg, predsjednica IEDC-Bled School of Management iz Slovenije i Selami Xhepa, predsjednik Evropskog Univerziteta Tirana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sarajevo Business Forum (SBF) će prestižna priznanja i nagrade – “Sarajevo Business Bridge Awards” dodijeliti na svečanoj ceremoniji prvog dana 11. SBF-a u Parlamentu BiH, a koja će se 11. maja 2022. godine održati uz prisustvo svjetskih i regionalnih političkih poslovnih lidera.

Ove godine nagrade će se dodijeliti u pet kategorija, i to na način da kategorije obuhvate učešće malih i velikih kopanija, start-up komanija, ali i biznisa koji dugi niz godina posluju u regionu Jugoistočne Evrope. Pojedinci i kompanije će moći nominovati projekte u kategorijama: Novi biznis godine ili Poslovni potez godine, Biznis godine ili Preduzetnik godine, Omladinski poslodavac godine ili nagrada za društveni uticaj, Inovator godine ili BH brend ambasador, te Investicija godine ili Razvojni projekat godine.

Na ovaj način SBF daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje zapošljavaju mlade, iskazuju jaku društvenu odgovornost i u današnje vrijeme pokazuju rast i stabilnost u poslovanju.“, izjavila je Alma Šljivo, koordinator programa nagrada 11. Sarajevo Business Foruma 2022.

Prijave za SBF nagrade 2022 otvorene su do 20. aprila ove godine putem stranice: https://sarajevobusinessforum.com/awards. Pojedinci, kompanije, te državne i javne institcije mogu nominovati vlastiti projekat ili poslati pojedinačnu nominaciju za pojedinca ili kompaniju iz regiona.

Online registracija učesnika 11. Sarajevo Business Foruma (SBF-a), koji će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, započela je sredinom marta. Svi koji su zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se i dalje prijaviti putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com. Na taj način postat će dio priče koja već jedanaesti put okuplja najznačajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Busines Foruma je “Nearshoring – perspektiva za region.”

Otvorene prijave za dostavu investicijskih projekata za Sarajevo Business Forum

Prijavite i predstavite projekte investitorima iz cijelog svijeta na 11. Sarajevo Business Forumu 2022
Sarajevo Business Forum (SBF) 2022, vodeća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu. U sklopu 11. SBF-a svi registrovani učesnici iz Bosne i Hercegovine, kao i zemalja regiona Zapadnog Balkana, imaju mogućnost da prijave i predstave svoje projekte investitorima i poslovnim partnerima iz cijelog svijeta.

U svrhu prijave projekta, na stranici SBF-a bit će postavljena aplikacija koju je potrebno popuniti na engleskom jeziku, a na osnovu podataka iz Biznis plana. Potrebno je priložiti i nekoliko reprezentativnih slika koje se odnose na predmetni projekat“, saopćili su organizatori SBF-a. U tu svrhu Bosna Bank International (BBI), kao organizator SBF-a, kreirala je on-line platformu i putem linka: https://www.sarajevobusinessforum.com/investment-projects svi zainteresovani mogu prijaviti svoje investicijske projekte i poslovne ideje, te kasnije zakazati sastanke s potencijalnim investitorima tokom Foruma.

Za 11. Sarajevo Business Forum mogu se nominirati projekti iz sljedećih oblasti: poljoprivreda, metalna, drvna i tekstilna industrija, turizam i uslužne djelatnosti, kao i IT industrija, digitalna ekonomija, energetika, infrastruktura, gradnja i nekretnine, obrazovanje, sport, kultura, finansije i druge.

Pojedinci ili kompanije prilikom prijave projekata trebaju obratiti pažnju da je vrijednost projekta iznad 100.000 Eura, da je projekt realan i izvodiv, a poželjno je da vlasnik projekta bude prisutan na SBF-u sa završenim Biznis planom, kako bi isti prezentovao potencijalnim investitorima.

Svi zainteresovani za prijavu projekta se mogu javiti na kontakt e-mail: projekti@sarajevobusinessforum.com kako bi dobili detaljne upute za prijavu projekta.

Otvorena on-line registracija za 11. Sarajevo Business Forum

Registracija učesnika 11. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, zvanično je otvorena. Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se prijaviti on-line putem web stranice https://sarajevobusinessforum.com, te postati dio najznačajnije poslovne priče u regionu. Sarajevo Business Forum jedanaesti put okuplja najutjecajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Glavna tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region“, te će se govoriti o potencijalima za preseljenje proizvodnje evropskih kompanija na područje Jugoistočne Evrope.

Ovogodišnji SBF će 11. i 12. maja 2022. godine u glavnom gradu BiH predstaviti niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.

Putem on-line platforme https://sarajevobusinessforum.com, osim registracije za učešće na 11. Sarajevo Business Forumu 2022, moguće je prijaviti i predati investicione projekte, te nominovati kompanije ili pojedince za Sarajevo Business Bridge Awards – tradicionalne SBF nagrade.

Otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih ljudi, razvoj poduzetništva uz ekonomsko uvezivanje regiona sa svijetom, suština su misije Sarajevo Business Foruma. Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju i učesnike SBF-a, kojeg pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) i drugim partnerima.

poslovnenovine.ba

Vezane objave
Biznis

АLKALOID predstavio rezultate rada za prvi kvartal 2024

3 Minute čitanja
Аlkaloid sa rastom konsolidovanih prodaja od 13%, u vrijednosti od 79,9 miliona eura, konsolidovana neto-dobit od 7,8 miliona eura i sa investicijama…
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…