Unsko-Sanski kanton

Oglasila se sestra preminule porodilje Bećirspahić: Kako spavate noću kada na savjesti nosite dva nedužna stvorenja?

1 Minute čitanja
azra b sestra

Vijest o mladoj majci iz Bosanskog Petrovca Azri Bećirspahić, koja je preminula 17. marta ove godine potresla je bh. javnost.  Nažalost, preminula je i beba. 

Njena sestra Asmira Čakar se oglasila povodom njene smrti.

– Nakon nemilih događaja osjećam potrebu da se obratim ovim putem, nadajući se da će ovaj post stići do onih koji su bili svjedoci zločina koji je učinjen mojoj sestri. Moja Azra je imala posve normalnu i urednu trudnoću od samog početka, išla redovno na preglede i kontrole i sve je bilo u redu – napisala je ona. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dodala je da je bila mlada, jaka i zdrava do zadnjih trenutaka. 

– Kako su onda oni kojim je bila povjerena tu kobnu noć uspjeli da unište nekog ko je do zadnjeg bio primjer zdravlja i mladosti?! Kako spavate noću kada na savjesti nosite dva nedužna stvorenja? Moju Azru ništa ne može vratiti, ali ona je svojim postojanjem zaslužila da pravda bude zadovoljena – poručila je njena sestra.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, prema nalogu Tužilaštva USK, pokrenulo je istragu u ovom slučaju, a nakon što ih je medicinsko osoblje Kantonalne bolnice u Bihaću obavijestilo o događaju.

– Postupajući tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona izdao je nalog Sektoru kriminalističke policije za provođenje istražih radnji. Radi se na prikupljanju podataka vezano za nemili događaj – kazao je za “Avaz” Admir Beganović, portparol MUP-a USK.

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…