Vijesti BiH

Nova Dodikova igra propala prije nego što je počela, sporni mu granični prijelazi

1 Minute čitanja
GRANIČNA POLICIJA BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagovao je na zabrane ulaska pojedincima iz Srbije za koje je ocijenjeno kako predstavljaju prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

– Kada se neko najavi da dolazi iz Srbije mi ćemo pokušati da to bude kroz smjenu kada rade Srbi i tako ćemo to rješavati. Ali ako je to intencija, odlično su uspjeli. Mi to nismo htjeli. Ako hoće imat će igru – najavio je Dodik.

Glavni inspektor i savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman kazao je za Faktor kako ni u jednom segmentu skužbe Granične policije ne postoji jednonacionalni sastav.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ono što je najvažnije jeste činjenica da policijski službenici Granične policije BiH bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost opredjeljeni su da sprovode zakone, a ne nezakonite naloge bilo kog političara. Radom policijskih službenika upravlja direktor Granične policije BiH. Trenutno je to, za one koji su tu činjenicu zaboravili, Zoran Galić, a ne niti jedan političar makar dolazio i iz Predsjedništva BiH – rekao je Hoffman.

Advokatu Goranu Petronijeviću 25. marta na prelazu Karakaj nije dozvoljen ulazak u BiH, jer, kako je navedeno u rješenju, “predstavlja prijetnju sigurnosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH”.

Prethodno je sa prijelaza Rača vraćen je bivši komandant Žandarmerije Srbije general Bratislav Dikić “zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima”.

Također, Granična policija BiH je 12. marta zabranila ulazak u BiH profesoru historije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Milošu Koviću, uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…