Vijesti BiH

Nova Dodikova igra propala prije nego što je počela, sporni mu granični prijelazi

1 Minute čitanja
GRANIČNA POLICIJA BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik reagovao je na zabrane ulaska pojedincima iz Srbije za koje je ocijenjeno kako predstavljaju prijetnju po nacionalnu sigurnost Bosne i Hercegovine.

– Kada se neko najavi da dolazi iz Srbije mi ćemo pokušati da to bude kroz smjenu kada rade Srbi i tako ćemo to rješavati. Ali ako je to intencija, odlično su uspjeli. Mi to nismo htjeli. Ako hoće imat će igru – najavio je Dodik.

Glavni inspektor i savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman kazao je za Faktor kako ni u jednom segmentu skužbe Granične policije ne postoji jednonacionalni sastav.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ono što je najvažnije jeste činjenica da policijski službenici Granične policije BiH bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost opredjeljeni su da sprovode zakone, a ne nezakonite naloge bilo kog političara. Radom policijskih službenika upravlja direktor Granične policije BiH. Trenutno je to, za one koji su tu činjenicu zaboravili, Zoran Galić, a ne niti jedan političar makar dolazio i iz Predsjedništva BiH – rekao je Hoffman.

Advokatu Goranu Petronijeviću 25. marta na prelazu Karakaj nije dozvoljen ulazak u BiH, jer, kako je navedeno u rješenju, “predstavlja prijetnju sigurnosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH”.

Prethodno je sa prijelaza Rača vraćen je bivši komandant Žandarmerije Srbije general Bratislav Dikić “zbog evidencije u registru o strancima, koji popunjava i vodi Služba za poslove sa strancima”.

Također, Granična policija BiH je 12. marta zabranila ulazak u BiH profesoru historije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Milošu Koviću, uz obrazloženje da “predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”.

Faktor

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…