Vijesti BiH

Na graničnim prijelazima lišeno slobode 13 osoba

3 Minute čitanja
granična policija hapšenje

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Zvornik, 18. augusta 2023. godine, lišili su slobode Z.P. (1963.), državljanina Republike Srbije i Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 16. augusta 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode M.Š. (1988.) jer je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i promet oružja i municije. Državljanin R. Srbije i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 17. augusta 2023., na letu iz Berlina, lišili su slobode M.S. (1988.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnih djela Teška tjelesna ozljeda i Laka tjelesna ozljeda. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Dan ranije, 16. augusta 2023., lišili su slobode M.H. (1970.) jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora i Policijska uprava Tuzla zbog krivičnog djela Lažno predstavljanje. Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Prethodno, 15. augusta 2023., službenici ove jedinice su na letu iz Beča, lišili slobode V.D. (1987.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Utaja. Bh. državljanin je predat službenicima Policijske uprave Istočno Sarajevo. Uz navedeno, pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. augusta 2023., lišili su slobode M.K. (1993.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Državljanin BiH je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Štutgarta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su 17. augusta 2023. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Rača, lišili slobode Z.I. (1993.), državljanina Kraljevine Švedske. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Prevara. Predat je službenicima MUP-a Republike Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pripadnici Jedinice GPBiH Izačić, 14. augusta 2023., lišili su slobode bh. državljanina, N.V. (1994.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela Nasilje u obitelji. Kontroliran je na ulasku u BiH na GP Izačić i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.  

Preporučujemo link granični prijelazi kamere

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 14. augusta 2023., lišili su slobode H.B. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zupci i predat službenicima Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Prethodno, službenici ove jedinice su 12. augusta 2023. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Klobuk lišili slobode P.O. (1968.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 13. augusta 2023., lišili su slobode A.I. (1969.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Orašju zbog krivičnog djela Pronevjera u službi. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na GP Gradina i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 13. augusta 2023., na letu iz Dortmunda, lišili su slobode Z.S. (1979.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su 13. augusta 2023., prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Orašje, lišili slobode S.Ć. (1986.). Utvrđeno je da je Policijska uprava Zvornik za ovom bh. državljankom raspisala potragu zbog krivičnih djela  Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i Davanje mita. Predata je službenicima Policijske stanice Zvornik.

Izvor: Granična policija BiH

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…