Cazin Vijesti

Mjesec čistoće se nastavlja, narednih dana prikupljanje kabastog otpada

1 Minute čitanja
cazin kabasti otpad

Akcija „ April- mjesec čistoće“  na području našeg grada provodi se dosta uspješno jer se u nju uključio veliki broj udruženja, školskih ustanova i mjesnih zajednica. U proteklim danima čišćene su, između ostalog, lokacije u mjesnim zajednicama Miostrah, Ostrožac, Skokovi i Pećigrad, a brojne su akcije planirane i u narednom periodu.

U okviru akcije „April- mjesec čistoće“ u zadnjoj trećini aprila biće organizirano i prikupljanje kabastog otpada iz gradskih i prigradskih naselja Cazina.

Zahvaljujući angažmanu naših sugrađana iz svih mjesnih zajednica, učenika iz osnovnih i srednjih škola, predstavnika ustanova te članova brojnih udruženja i organizacija, u okviru ovogodišnje akcije “April- mjesec čistoće“ već su  očišćene i uređene brojne zelene površine, kako u gradskom i prigradskom području, tako i u okolini škola, spomen obilježja, saobraćajnica i šuma, a obavljena je i sadnja novih biljaka. Uz smanjenje zagađenja okoliša, projekat April – mjesec čistoće ima cilj i podići svijest o potrebi očuvanja životne sredine. Sedin Šišić, direktor Komunalnog preduzeća Čistoća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako ističe Sedin Šišić, direktor  JKP “Čistoća“ , brojne su akcije čišćenja i sadnje drveća najavljene sve do kraja ovog mjeseca, a neke će biti organizirane i tokom maja. U okviru akcije „April- mjesec čistoće“ Komunalno preduzeće “Čistoća“ će u zadnjoj trećini aprila organizirati i prikupljanje kabastog otpada iz gradskih i prigradskih naselja Cazina. Termini odvožnje iz mjesnih zajednica utvrđeni su operativnim planom, a nalaze se na poleđini zadnjeg računa za smeće koji je dostavljen građanima.

U periodu od 23.aprila do 3.maja na parkingu kod Pošte te na Žitarnici i Maloj Lisi biće postavljeni otvoreni kontejneri, gdje će građani moći odlagati krupni otpad. Po mjesnim zajednicama kabasti otpad će se voziti po ranije utvrđenom rasporedu koji se uglavnom podudara  s terminima redovne odvožnje smeća. Iz Komunalnog preduzeća ”Čistoća” apeliraju na građane da iznesu kabasti otpad u dane kako je i predviđeno, ali i da se uključe u akcije čišćenja svoje okoline.

crt.ba

Vezane objave
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…
KulturaCazin Vijesti

Zimska pričaonica u Gradskoj biblioteci

1 Minute čitanja
Tradicionalnu aktivnost Gradske biblioteke Cazin u vrijeme školskih raspusta organiziramo i ove godine. Našim mališanima koji vole priču i igru preporučujemo nekoliko…
Cazin Vijesti

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

1 Minute čitanja
Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim…