Cazin Vijesti

Mjesec čistoće se nastavlja, narednih dana prikupljanje kabastog otpada

1 Minute čitanja
cazin kabasti otpad

Akcija „ April- mjesec čistoće“  na području našeg grada provodi se dosta uspješno jer se u nju uključio veliki broj udruženja, školskih ustanova i mjesnih zajednica. U proteklim danima čišćene su, između ostalog, lokacije u mjesnim zajednicama Miostrah, Ostrožac, Skokovi i Pećigrad, a brojne su akcije planirane i u narednom periodu.

U okviru akcije „April- mjesec čistoće“ u zadnjoj trećini aprila biće organizirano i prikupljanje kabastog otpada iz gradskih i prigradskih naselja Cazina.

Zahvaljujući angažmanu naših sugrađana iz svih mjesnih zajednica, učenika iz osnovnih i srednjih škola, predstavnika ustanova te članova brojnih udruženja i organizacija, u okviru ovogodišnje akcije “April- mjesec čistoće“ već su  očišćene i uređene brojne zelene površine, kako u gradskom i prigradskom području, tako i u okolini škola, spomen obilježja, saobraćajnica i šuma, a obavljena je i sadnja novih biljaka. Uz smanjenje zagađenja okoliša, projekat April – mjesec čistoće ima cilj i podići svijest o potrebi očuvanja životne sredine. Sedin Šišić, direktor Komunalnog preduzeća Čistoća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako ističe Sedin Šišić, direktor  JKP “Čistoća“ , brojne su akcije čišćenja i sadnje drveća najavljene sve do kraja ovog mjeseca, a neke će biti organizirane i tokom maja. U okviru akcije „April- mjesec čistoće“ Komunalno preduzeće “Čistoća“ će u zadnjoj trećini aprila organizirati i prikupljanje kabastog otpada iz gradskih i prigradskih naselja Cazina. Termini odvožnje iz mjesnih zajednica utvrđeni su operativnim planom, a nalaze se na poleđini zadnjeg računa za smeće koji je dostavljen građanima.

U periodu od 23.aprila do 3.maja na parkingu kod Pošte te na Žitarnici i Maloj Lisi biće postavljeni otvoreni kontejneri, gdje će građani moći odlagati krupni otpad. Po mjesnim zajednicama kabasti otpad će se voziti po ranije utvrđenom rasporedu koji se uglavnom podudara  s terminima redovne odvožnje smeća. Iz Komunalnog preduzeća ”Čistoća” apeliraju na građane da iznesu kabasti otpad u dane kako je i predviđeno, ali i da se uključe u akcije čišćenja svoje okoline.

crt.ba

Vezane objave
Cazin Vijesti

Obavještenje kandidatima koji su dužni pristupiti polaganju Stručnog ispita

1 Minute čitanja
Obavještava se kandidati koji su se raspisali na Javnim Konkursima za prijem državnih službenika na određeno vrijeme u Jedinstveni organ uprave Grada Cazina ,…
Cazin Vijesti

Cazin:Terensko anketiranje o implementiranim mjerama energetske efikasnosti

1 Minute čitanja
Na području grada Cazin počinje se realizacija aktivnosti na poboljšanju energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Jedna od ključnih projektnih aktivnosti je izrada studije…
Cazin Vijesti

 Pretresi na 16 lokacija na području Cazina, uhapšeno pet osoba

1 Minute čitanja
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u sklopu operativne akcije “Alea”, na području Cazina izvršili pretrese stambenih…