Cazin Vijesti

Mjesec čistoće se nastavlja, narednih dana prikupljanje kabastog otpada

1 Minute čitanja
cazin kabasti otpad

Akcija „ April- mjesec čistoće“  na području našeg grada provodi se dosta uspješno jer se u nju uključio veliki broj udruženja, školskih ustanova i mjesnih zajednica. U proteklim danima čišćene su, između ostalog, lokacije u mjesnim zajednicama Miostrah, Ostrožac, Skokovi i Pećigrad, a brojne su akcije planirane i u narednom periodu.

U okviru akcije „April- mjesec čistoće“ u zadnjoj trećini aprila biće organizirano i prikupljanje kabastog otpada iz gradskih i prigradskih naselja Cazina.

Zahvaljujući angažmanu naših sugrađana iz svih mjesnih zajednica, učenika iz osnovnih i srednjih škola, predstavnika ustanova te članova brojnih udruženja i organizacija, u okviru ovogodišnje akcije “April- mjesec čistoće“ već su  očišćene i uređene brojne zelene površine, kako u gradskom i prigradskom području, tako i u okolini škola, spomen obilježja, saobraćajnica i šuma, a obavljena je i sadnja novih biljaka. Uz smanjenje zagađenja okoliša, projekat April – mjesec čistoće ima cilj i podići svijest o potrebi očuvanja životne sredine. Sedin Šišić, direktor Komunalnog preduzeća Čistoća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako ističe Sedin Šišić, direktor  JKP “Čistoća“ , brojne su akcije čišćenja i sadnje drveća najavljene sve do kraja ovog mjeseca, a neke će biti organizirane i tokom maja. U okviru akcije „April- mjesec čistoće“ Komunalno preduzeće “Čistoća“ će u zadnjoj trećini aprila organizirati i prikupljanje kabastog otpada iz gradskih i prigradskih naselja Cazina. Termini odvožnje iz mjesnih zajednica utvrđeni su operativnim planom, a nalaze se na poleđini zadnjeg računa za smeće koji je dostavljen građanima.

U periodu od 23.aprila do 3.maja na parkingu kod Pošte te na Žitarnici i Maloj Lisi biće postavljeni otvoreni kontejneri, gdje će građani moći odlagati krupni otpad. Po mjesnim zajednicama kabasti otpad će se voziti po ranije utvrđenom rasporedu koji se uglavnom podudara  s terminima redovne odvožnje smeća. Iz Komunalnog preduzeća ”Čistoća” apeliraju na građane da iznesu kabasti otpad u dane kako je i predviđeno, ali i da se uključe u akcije čišćenja svoje okoline.

crt.ba

Vezane objave
Cazin Vijesti

VIDEO Nakon zatvaranja GP Hadžin Potok građani ogorčeni

1 Minute čitanja
‘Ovo je politička poruka cijeloj Krajini’ Mustafa Ružnić – Premijer USK-a Lokalne vlasti Unsko-sanskog kantona traže da im se dodijele tri nova…
Cazin Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Admira Hadžipašića

3 Minute čitanja
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ADMIRA HADŽIPAŠIĆA, GORANA LALOVIĆA, VISOKE MEĐUNARODNE ŠKOLE CAZIN i drugih u predmetu kodnog naziva „PERO“ – ORGANIZIRANI KRIMINAL U…
Cazin Vijesti

Granični prijelaz Hadžin Potok više neće biti granica za međunarodni promet putnika

1 Minute čitanja
Hrvatska granična policija nam je potvrdila, a HAK je na svojim stranicama objavio promjene na nekim graničnim prijelazima. Dakle radi se o…