Unsko-Sanski kantonBiznis

”Miral PVC” iz Velike Kladuše u TOP 100 kompanija po izvozi u kategoriji srednjih preduzeća

1 Minute čitanja
miral velika kladusa

”Miral PVC” iz Velike Kladuše, svrstan je u TOP 100 kompanija po izvozu u kategoriji srednjih preduzeća.

Kompanija koja je osnovana 1996. godine poslovanje je započela proizvodnjom PVC stolarije, a nekoliko godina kasnije i proizvodnjom aluminijske stolarije.

Kako je tržište zahtijevalo, tako je rasla i kompanija, a osnivači, obitelj Horvat, modernizirala je tvrtku te danas zapošljava 130 djelatnika koji na oko 12.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i najmodernijim CNC strojevima, obradnim centrima proizvode vrhunsku stolariju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Od 1998. godine plasiraju svoje proizvode na evropska tržišta, te je danas više od 80 posto proizvodnje izvoz u EU.

Proteklih godina opremili su proizvodima preko 35.000 objekata, kako u Bosni i Hercegovini tako i u mnogim europskim zemljama, a ovi podaci idu u prilog činjenici da su rangirani na 90. mjestu U TOP 100 kompanija po izvozu u kategoriji srednjih preduzeća.

Bave se proizvodnjom PVC i ALU stolarije, proizvodnjom staklenih fasada, ALU grilja, svih vrsta stakala, dekorativnih panela, čeličnih profila za PVC stolariju (ojačanje), roletni, oklagija/cijevi za roletne, obradom svih materijala vodenim mlazom (WATERJET), plastifikacijom (elektrostatičko farbanje metala) i proizvodnjom svih vrsta ALU panela.

Glavni dobavljači su renomirane Njemačke tvrtke.

Kompanija nastavlja uspješno poslovanje i po svim ostalim parametrima što je čini pouzdanim partnerom za kupce, ali i dobavljače.

Finansijski status ocijenjen je sa visoke četiri zvjezdice, kao i većina parametara kada je u pitanju ocjena efikasnosti poslovanja.

Anesa Pindžo

Vezane objave
Biznis

АLKALOID predstavio rezultate rada za prvi kvartal 2024

3 Minute čitanja
Аlkaloid sa rastom konsolidovanih prodaja od 13%, u vrijednosti od 79,9 miliona eura, konsolidovana neto-dobit od 7,8 miliona eura i sa investicijama…
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…