Unsko-Sanski kantonBiznis

”Miral PVC” iz Velike Kladuše u TOP 100 kompanija po izvozi u kategoriji srednjih preduzeća

1 Minute čitanja
miral velika kladusa

”Miral PVC” iz Velike Kladuše, svrstan je u TOP 100 kompanija po izvozu u kategoriji srednjih preduzeća.

Kompanija koja je osnovana 1996. godine poslovanje je započela proizvodnjom PVC stolarije, a nekoliko godina kasnije i proizvodnjom aluminijske stolarije.

Kako je tržište zahtijevalo, tako je rasla i kompanija, a osnivači, obitelj Horvat, modernizirala je tvrtku te danas zapošljava 130 djelatnika koji na oko 12.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i najmodernijim CNC strojevima, obradnim centrima proizvode vrhunsku stolariju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Od 1998. godine plasiraju svoje proizvode na evropska tržišta, te je danas više od 80 posto proizvodnje izvoz u EU.

Proteklih godina opremili su proizvodima preko 35.000 objekata, kako u Bosni i Hercegovini tako i u mnogim europskim zemljama, a ovi podaci idu u prilog činjenici da su rangirani na 90. mjestu U TOP 100 kompanija po izvozu u kategoriji srednjih preduzeća.

Bave se proizvodnjom PVC i ALU stolarije, proizvodnjom staklenih fasada, ALU grilja, svih vrsta stakala, dekorativnih panela, čeličnih profila za PVC stolariju (ojačanje), roletni, oklagija/cijevi za roletne, obradom svih materijala vodenim mlazom (WATERJET), plastifikacijom (elektrostatičko farbanje metala) i proizvodnjom svih vrsta ALU panela.

Glavni dobavljači su renomirane Njemačke tvrtke.

Kompanija nastavlja uspješno poslovanje i po svim ostalim parametrima što je čini pouzdanim partnerom za kupce, ali i dobavljače.

Finansijski status ocijenjen je sa visoke četiri zvjezdice, kao i većina parametara kada je u pitanju ocjena efikasnosti poslovanja.

Anesa Pindžo

Vezane objave
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…