Unsko-Sanski kantonBiznis

”Miral PVC” iz Velike Kladuše u TOP 100 kompanija po izvozi u kategoriji srednjih preduzeća

1 Minute čitanja
miral velika kladusa

”Miral PVC” iz Velike Kladuše, svrstan je u TOP 100 kompanija po izvozu u kategoriji srednjih preduzeća.

Kompanija koja je osnovana 1996. godine poslovanje je započela proizvodnjom PVC stolarije, a nekoliko godina kasnije i proizvodnjom aluminijske stolarije.

Kako je tržište zahtijevalo, tako je rasla i kompanija, a osnivači, obitelj Horvat, modernizirala je tvrtku te danas zapošljava 130 djelatnika koji na oko 12.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora i najmodernijim CNC strojevima, obradnim centrima proizvode vrhunsku stolariju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Od 1998. godine plasiraju svoje proizvode na evropska tržišta, te je danas više od 80 posto proizvodnje izvoz u EU.

Proteklih godina opremili su proizvodima preko 35.000 objekata, kako u Bosni i Hercegovini tako i u mnogim europskim zemljama, a ovi podaci idu u prilog činjenici da su rangirani na 90. mjestu U TOP 100 kompanija po izvozu u kategoriji srednjih preduzeća.

Bave se proizvodnjom PVC i ALU stolarije, proizvodnjom staklenih fasada, ALU grilja, svih vrsta stakala, dekorativnih panela, čeličnih profila za PVC stolariju (ojačanje), roletni, oklagija/cijevi za roletne, obradom svih materijala vodenim mlazom (WATERJET), plastifikacijom (elektrostatičko farbanje metala) i proizvodnjom svih vrsta ALU panela.

Glavni dobavljači su renomirane Njemačke tvrtke.

Kompanija nastavlja uspješno poslovanje i po svim ostalim parametrima što je čini pouzdanim partnerom za kupce, ali i dobavljače.

Finansijski status ocijenjen je sa visoke četiri zvjezdice, kao i većina parametara kada je u pitanju ocjena efikasnosti poslovanja.

Anesa Pindžo

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Kolone automobila na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine

1 Minute čitanja
Ulaskom Hrvatske u šengen počinju strožije kontrole ulaska u Evropsku uniju. Posebno velike gužve će biti na graničnim prelazima koji se nalaze…
Unsko-Sanski kanton

POMAK predstavio kandidata za gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu,…
Unsko-Sanski kanton

Izbjeglice iz Čečenije blokirali granični prelaz Maljevac

1 Minute čitanja
Granični prelaz Maljevac prema EU je danas od 11 sati je ponovo zatvoren. Razlog blokade prelaza je grupa izbjeglica iz Čečenije koji…