Vijesti BiH

Milanović danas sa Čovićem u Mostaru

1 Minute čitanja
milanovic i covic

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravit će danas u Mostaru gdje će sudjelovat na centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća odbrane (HVO). 

Pored već planiranih aktivnosti, Milanović će se sastati sa predsjednikom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem. Kako je najavljeno iz HNS-a, sastanak će početi u 14:30 sati. 

Podsjećamo, Milanović će u 11:45 sati položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred Centralnog spomenika hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu (Trg hrvatskih velikana).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Potom će u 12 sati sudjelovati na centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja Hrvatskog vijeća odbrane.

Tom priliikom posmrtno će odlikovati Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu Ivu Lozančića te Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Hrvatskog vijeća obrane te za sveukupne zasluge u njihovom ustroju Zborna područja Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje (Hrvatski dom hercega Stjepana Kosača) gdje je predviđeno i prigodno obraćanje hrvatskog predsjednika, navodi se u najavi.

avaz

Vezane objave
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…
Vijesti BiH

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NAPADA NA POLICAJCA GRANIČNE POLICIJE BiH

1 Minute čitanja
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Ajdina Mujkića, rođenog 1999. godine u…