Unsko-Sanski kanton

Magičan početak manifestacije u Velikoj Kladuši

1 Minute čitanja
kladuško ljeto prvi dan

Manifestacija „Kladuško ljeto 2022“ konačno je počela i prve večeri opravdala i nadmašila sva očekivanja.

Nekoliko hiljada posjetilaca uživalo je u prvoj večeri koja je bila u znaku bajramskih praznika, od folklornog defilea i izvedbi, veličanstvenog vatrometa, do nastupa kladuške „kraljice sevdaha“ Merse Miljković. 

Službenom početku manifestacije prethodio je defile lokalnih društava i prijatelja iz Karlovca koji su se mnogobrojnoj publici predstavili nakon svečanog govora i otvora članice Organizacionog odbora, Edine Abdić Pleho.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Učešće u bajramskom koncertu uzeli su KUD „Tono Hrovat“, UŽ „Ašik kaldrma“ Podzvizd, KUD „Biser“, folklorna grupa Sportsko-rekreativnog centra Šumatac, UŽ „Mala Kladuša“ i prijatelji iz R Hrvatske – folklorni ansambl „Ivan Mažuranić“ Karlovac.

kulturno umjetnička društva kladuško ljeto

Njihovi nastupi odisali su dobro uvježbanim koreografijama promovišući prijateljstva i ljubav prema folkloru. Oduševljenje manifestacijom iskazali su potpredsjednik folklornog ansambla „Ivan Mažuranić“ iz Karlovca, Željko Kučinić i član KUD-a „Tono Hrovat“, Anis Keserović….

Nakon njihovih nastupa uslijedio je spektakularan bajramski vatromet, koji nije ostavio ravnodušnim nijednu starosnu populaciju. Da to ne bude sve, večer su sjajnim nastupima zaokružili „Kladuški bećari“ i neponovljiva Mersa Miljković uz čije melose sevdaha se uživalo do kasno u noć.

vatromet velika kladuša

Dobru atmosferu na Trgu mladih, pratio je i Park ORB „7 Sekretara SKOJ-a“ gdje su se kladuški ugostitelji potrudili da na najbolji mogući način otvore „Kladuško ljeto 2022“. Da će ovogodišnja manifestacija biti u znaku dosad najbogatijeg programa, dokazuje raznovrstan program koji će zadovoljiti sve ukuse.

kladuški ugostitelji

Drugi dan „Kladuškog ljeta“ i drugi dan Bajrama donosi nam bajramski koncert Ferida Avdića. Dobri stari hitovi i najljepše sevdalinke u interpretaciji uvijek sjajnog Ferida Avdića ispunit će Trg mladih u Velikoj Kladuši. Početak je u 21:00h.

kladuško ljeto prvi dan

Kako je sve izgledalo prve večeri Kladuškog ljeta pogledajte ovdje?

Izvor: radio Velika Kladuša

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…
Unsko-Sanski kanton

Kolone automobila na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine

1 Minute čitanja
Ulaskom Hrvatske u šengen počinju strožije kontrole ulaska u Evropsku uniju. Posebno velike gužve će biti na graničnim prelazima koji se nalaze…
Unsko-Sanski kanton

POMAK predstavio kandidata za gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu,…