Vijesti BiH

Granična policija BiH uhapsila 13 osoba na graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
GRANIČNA POLICIJA BiH

Pripadnici Postrojbe granične policije BiH Hum, 15. jula 2022. godine, lišili su slobode R.B. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Osnovni sud u Zvorniku raspisao potragu radi izdržavanja zatvorske kazne. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum i u toku dana bit će predat nadležnom organu.

Dan ranije, 14. jula 2022., službenici Postrojbe GPBiH Bijeljina lišili su slobode A.Š. (1972.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog kaznenog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Policijske uprave Prijedor.

Prethodno, 13. jula 2022., službenici ove postrojbe su lišili slobode državljanina BiH, D.T. (1994.), jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja zatvorske kazne. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Službenici Postrojbe GPBiH Gradiška, 14. jula 2022., lišili su slobode K.Č. (1994.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela „nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Uz navedeno, službenici ove postrojbe su 13. jula 2022., također, na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, lišili su slobode I.K. (1970.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog kaznenog djela „nasilje u obitelji“. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Županiji Posavskoj.

Službenici Postrojbe GPBiH Brod, 14. jula 2022., lišili su slobode D.P. (1999.) jer je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije raspisalo potragu zbog kaznenog djela „utaja“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brod i predat službenicima MUP-a Sarajevskog kantona.

Službenici Postrojbe GPBiH Orašje su 14. jula 2022. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje lišili slobode D.M. (1983.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Prethodno, 13. jula 2022., službenici ove postrojbe su lišili slobode D.Č. (1994.) jer je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela „krivotvorenje isprave“. Državljanin BiH je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Također, 12. jula 2022., službenici Postrojbe GPBiH Orašje su na ulasku u BiH na GP Orašje lišili slobode Č.N. (1982.) jer ga potražuju Osnovni sud u Novom Gradu zbog kaznenog djela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari“ i Policijska uprava Prijedor zbog kaznenog djela „razbojništvo“. Bh. državljanin je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kamensko, 13. jula 2022., lišen je slobode M.M. (1993.), nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo potragu zbog kaznenog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici Postrojbe GP Kamensko, državljanina R. Hrvatske su predali službenicima Policijske uprave Tomislavgrad.

Službenici Postrojbe GPBiH Velika Kladuša, 12. jula 2022., lišili su slobode E.A. (1995.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu GP Maljevac Velika Kladuša i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Postrojbe GPBiH Višegrad, 12. jula 2022., lišili su slobode dvojicu državljana BiH na osnovu raspisanih potraga. Za J.T. (1947.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Vardište i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Za H.B. (1994.) je utvrđeno da je za njim Policijska postaja Bugojno raspisala potragu zbog kaznenog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Uvac i predat službenicima Policijske postaje Bugojno.

Izvor: Source.ba

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…