Magazin

Kris Rok je nasilnik, vrijeđa ženu koja boluje od autoimune bolesti

1 Minute čitanja
vil smith

Incident koji se dogodio na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Oskar, u kojem je laureat Vil Smit (Will Smith) opalio šamar voditelju Krisu Roku (Chris Rock), izazvao je lavinu komentara u medijima i na društvenim mrežama. Smit je reagirao na Rokovu šalu o Džejdi Pinket Smit (Jade Pinkett Smith), koja je oćelavila zbog autoimune bolesti alopecije.

Ovaj za Oskare neobični incident podijelio je javnost, a fokus osuda i komentara bio je na agresivnom ponašanju slavnog glumca. No ima i onih koji su se fokusirali i na Krisa Roka, tumačeći kako je on zapravo pravi nasilnik.

Tako časopis “Forbes” prenosi izjavu stručnjaka za odnose s javnošću Berija Švraca (Barry Schwarz), koji govori kako je Kris Rok zapravo taj koji je prešao granicu dobrog ukusa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ja mislim da je Kris Rok bio nasilnik, a ono što je napravio Vil Smit samo je emotivna reakcija na to nasilje. Da, fizički obračun je pogrešan, i verbalni šamar bi svakako bio bolje rješenje – istakao je Švarc .

Još je dodao kako se Krisu Roku ne bi trebalo gledati kroz prste dok vrijeđa ženu koja boluje od autoimune bolesti, ne očekujući pritom nikakvu reakciju na to vrijeđanje.

avaz.ba

Vezane objave
Magazin

Indexi i prijatelji obilježavaju 60. godina u Sarajevu

1 Minute čitanja
Koncertni spektakl “INDEXI I PRIJATELJI“ hommage je kultnom sarajevskom bendu INDEXI. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka MUSIC TIME organizirat će…
Magazin

Sting u Sarajevo dovodi svjetsku video i audio produkciju za koncert

1 Minute čitanja
Ušli smo u sedmicu dugo očekivanog koncerta Stinga u Sarajevu, koji će se održati u nedjelju, 02. oktobra u Zetri. Kako bi publici…
Magazin

Zenica se sprema za spektakl: Bajaga dolazi 27. decembra

1 Minute čitanja
Zenica će krajem godine biti mjesto dešavanja istinskog muzičkog spektakla. Kako „Avaz“ saznaje, u Areni će biti održan veliki koncert Bajage i njegovih Instruktora….