Svijet

Kineski zamjenik ministra: Sankcije Rusiji postaju pretjerane

1 Minute čitanja
li juceng

Zamjenik ministra vanjskih poslova Kine Li Jučeng (Le Yucheng) kazao je kako se NATO ne bi trebao dalje širiti prema istoku i na taj način tjerati nuklearnu silu poput Rusije “u ćošak”.

– Sankcije Rusiji postaju pretjerane – izjavio je Li Jučeng u Pekingu, prenosi Reuters. Kina nije osudila ruski napad na Ukrajinu, koji odbija nazvati invazijom, ali je izrazila zabrinutost situacijom.

– Historija je uvijek iznova pokazivala kako sankcije ne mogu riješiti probleme. One će samo naštetiti običnim ljudima, uticati na ekonomski i financijski sistem i pogoršati globalnu ekonomiju – izjavio je Jučeng.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

avaz

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….