Svijet

Jysk zatvorio trgovine u Rusiji

1 Minute čitanja
jysk

Trgovački lanac Jysk objavio je da je zbog trenutne situacije odlučio privremeno zatvoriti svojih 13 prodavnica u Rusiji.

– Naš fokus od početka ove krizne situacije bio je na sigurnosti ukrajinskih zaposlenika. Zato smo odmah u četvrtak rano ujutro privremeno zatvorili svih naših 86 trgovina u Ukrajini. S obzirom na situaciju u Rusiji odlučili smo se na potez da privremeno zatvorimo trgovine u toj zemlji – izjavio je direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Rune Jungberg Pedersen.

Ranije ove sedmice Jysk je odlučio zaustaviti većinu svojih aktivnosti u Rusiji, uključujući dalju ekspanziju i potpisivanja novih ugovora o najmu, navode iz kompanije. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, ističu kako je istodobno donesena odluka o prekidu svih marketinških aktivnosti u Rusiji.

– Pomno pratimo situaciju u Rusiji i kontinuirano prilagođavamo naše poslovanje aktualnim okolnostima. Sada je vrijeme da reagiramo – kazao je Rune Jungberg Pedersen.

Jysk nastoji pomoći svojim zaposlenicima tako što je ukrajinskim kolegama u najkraćem mogućem roku isplatio plaće za sljedeća dva mjeseca.

izvor:avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Ukrajina i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO

1 Minute čitanja
Ukrajina je i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO savez, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) na društvenim…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…