Svijet

Jysk zatvorio trgovine u Rusiji

1 Minute čitanja
jysk

Trgovački lanac Jysk objavio je da je zbog trenutne situacije odlučio privremeno zatvoriti svojih 13 prodavnica u Rusiji.

– Naš fokus od početka ove krizne situacije bio je na sigurnosti ukrajinskih zaposlenika. Zato smo odmah u četvrtak rano ujutro privremeno zatvorili svih naših 86 trgovina u Ukrajini. S obzirom na situaciju u Rusiji odlučili smo se na potez da privremeno zatvorimo trgovine u toj zemlji – izjavio je direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Rune Jungberg Pedersen.

Ranije ove sedmice Jysk je odlučio zaustaviti većinu svojih aktivnosti u Rusiji, uključujući dalju ekspanziju i potpisivanja novih ugovora o najmu, navode iz kompanije. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, ističu kako je istodobno donesena odluka o prekidu svih marketinških aktivnosti u Rusiji.

– Pomno pratimo situaciju u Rusiji i kontinuirano prilagođavamo naše poslovanje aktualnim okolnostima. Sada je vrijeme da reagiramo – kazao je Rune Jungberg Pedersen.

Jysk nastoji pomoći svojim zaposlenicima tako što je ukrajinskim kolegama u najkraćem mogućem roku isplatio plaće za sljedeća dva mjeseca.

izvor:avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…