Svijet

Jysk zatvorio trgovine u Rusiji

1 Minute čitanja
jysk

Trgovački lanac Jysk objavio je da je zbog trenutne situacije odlučio privremeno zatvoriti svojih 13 prodavnica u Rusiji.

– Naš fokus od početka ove krizne situacije bio je na sigurnosti ukrajinskih zaposlenika. Zato smo odmah u četvrtak rano ujutro privremeno zatvorili svih naših 86 trgovina u Ukrajini. S obzirom na situaciju u Rusiji odlučili smo se na potez da privremeno zatvorimo trgovine u toj zemlji – izjavio je direktor komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Rune Jungberg Pedersen.

Ranije ove sedmice Jysk je odlučio zaustaviti većinu svojih aktivnosti u Rusiji, uključujući dalju ekspanziju i potpisivanja novih ugovora o najmu, navode iz kompanije. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, ističu kako je istodobno donesena odluka o prekidu svih marketinških aktivnosti u Rusiji.

– Pomno pratimo situaciju u Rusiji i kontinuirano prilagođavamo naše poslovanje aktualnim okolnostima. Sada je vrijeme da reagiramo – kazao je Rune Jungberg Pedersen.

Jysk nastoji pomoći svojim zaposlenicima tako što je ukrajinskim kolegama u najkraćem mogućem roku isplatio plaće za sljedeća dva mjeseca.

izvor:avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….