Crna hronika

Jučer je klanjana dženaza rahmetli Elmiri Sefo

1 Minute čitanja
ELMIRA SEFO DZENAZA NASLOVNA

Jučer je klanjana dženaza rahmetli Elmiri Sefo.Više od 1000 duša je za nju dovilo, za nju oprost molilo, za nju Džennet tražilo.Ispred Careve džamije u Stocu.

Iste one džamije u kojoj je Elmira u petak naveče klanjala jaciju i teraviju, a potom se uputila svojoj kući.

ELMIRA SEFO DZENAZA

Dženazu je po želji porodice predvodio mr. Suad-ef. Mujagić, a prisutnima se obratio muftija mostarski mr. Salem-ef. Dedović koji je podsjetio na trag dobra koji je Elmira ostavila iza sebe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

-“Danas smo ispred džamije za koju je naša merhuma bila vezana srcem. Dunjaluk je napustila nakon što je hizmetila svojoj zajednici i sestrama. Mnogo je lijepih ibadeta ovo plemenito srce vezalo za zajednicu, za porodicu i za Gospodara.

Suđeni čas se nije mogao odgoditi. I to govori koliko je Bog uzvišen i jedan, i kako se ništa ne može pomjeriti od onoga što je suđeno. Najvažnije je da spoznamo smisao ovog života, ali i da jedni drugima budemo nada i utjeha. Samo sa nadom i utjehom, te s činjenjem dobra ovodunjalučki život ima smisla. On mora biti prožet milošću i dobročinstvom” – kazao je muftija Dedović.

Da se Milostivi smiluje rahmetli Elmiri i obaspe je milošću i oprostom.Da njenoj porodici i svima koji su je voljeli podari sabur i utjehu.Svi smo mi Allahovi i Njemu ćemo se vratiti.(Nedim B).

ELMIRA SEFO DZENAZA 1

Vezane objave
Crna hronika

Glumica iz turske serije Gorka zemlja i njena kćerka poginule u zemljotresu

1 Minute čitanja
U razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku poginula je glumica Emel Atici koja je seriji Gorka zemlja – Bir zamanlar Cukurova igrala…
Crna hronika

Tragedija u Cazinu, pronađeno beživotno tijelo mladića

1 Minute čitanja
U Cazinu se, u Krivaji, jutros desila velika tragedija. Dvadesetšestogodišnji mladić pronađen je mrtav u automobilu pored puta, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba portparol…
Crna hronika

Mostar proglasio Dan žalosti

1 Minute čitanja
Povodom tragične smrti četiri osobe u saobraćajnoj nesreći proteklog vikenda, Grad Mostar je utorak, 27. septembar, proglasio Danom žalosti. Dan žalosti biće…