Svijet

Izvršena Putinova naredba- Dobio popis koji je tražio

1 Minute čitanja
putin popis

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je zatražio od ruske vlade da mu u roku od dva dana sastavi popis zemalja koje su podržale sankcije Rusiji, a sad je ruska agencija RIA Novosti objavila da je taj popis i napravljen.

“Na popisu neprijateljskih stranih država, između ostalih, su Australija, Velika Britanija, sve članice EU, Kanada, Island, Lihtenštajn, Monako, Novi Zeland, San Marino, SAD, Singapur, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska, Japan, Albanija, Norveška…” stoji u saopćenju ruske vlade.

popis za putina
Zemlje koje su uvele sankcije Rusiji

Podsjetimo, prekjučer je Putin zatražio od ruske vlade da mu sastave popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji, njenim kompanijama, organizacijama i pojedincima. “Imate dva dana za to!” jasno im je poručio.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A do uvođenja sankcije je dovela velika ruska invazija na Ukrajinu. Sankcije su već počele utjecati na životni standard u Rusiji. Trideset i dvije zemlje zatvorile su svoj zračni prostor za avione registrirane u Rusiji ili koji pripadaju ruskoj vladi i njezinim građanima. Prema JPMorgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da se Zapad angažirao u “ekonomskom razbojništvu” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima.

raport.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….