Unsko-Sanski kanton

Izabran projektant za izgradnju brze ceste od Bihaća do Velike Kladuše

1 Minute čitanja
brza cesta bihac cazin vkl

Autoceste FBiH saopćile su kako je izabran projektant za izradu idejnog projekta brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Hrvatska čime je napravljen značajan iskorak za novu cestovnu komunikaciju.

Nakon provedene tenderske procedure JP Autoceste FBiH je izabralo projektanta za izradu idejnog projekta brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša – RH, a vrijednost ugovora je 4.397.775,53 KM sa uračunatim PDV-om.

Konzorcij, kojeg čini grupa ponuđača Institut za građevinarstvo “IG” d.o.o. Banja Luka i Trasa d.o.o. Sarajevo, dao je najbolju ponudu i izabran je za projektanta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Idejni projekt će biti urađen za puni profil brze ceste u dužini od 47 kilometara. Rok za izradu projektne dokumentacije je osam mjeseci.

Cilj izrade ove projektne dokumentacije je da se na savremen, stručan način definišu sva rješenja vezana za pripremu izgradnje ovog cestovnog pravca i ispune potrebne uslovi za izdavanje urbanističke saglasnosti.

Početak dionice je u zoni graničnog prijelaza Maljevac, a kraj na spoju trase brze ceste sa planiranom obilaznicom Bihaća. Na dijelovima dionice gdje su zahtjevniji geometrijski i saobraćajni elementi potrebno je provjeriti potrebu izgradnje dodatne trake za spora vozila.

Finansijska sredstva su osigurana u Budžetu Vlade FBiH u okviru Programa utroška dijela sredstava “Kapitalni transferi javnim poduzećima – Transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta”.

mojusk.ba

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…
Unsko-Sanski kanton

Kolone automobila na sjevernim izlazima iz Bosne i Hercegovine

1 Minute čitanja
Ulaskom Hrvatske u šengen počinju strožije kontrole ulaska u Evropsku uniju. Posebno velike gužve će biti na graničnim prelazima koji se nalaze…
Unsko-Sanski kanton

POMAK predstavio kandidata za gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
Sinoć je u Bihaću održana Godišnja konferencija Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu PoMAK) na kojoj su sumirane aktivnosti u proteklom periodu,…