Magazin

Hanka Paldum za “Avaz”: Ne mogu mirno spavati, strahujem od rata u BiH

2 Minute čitanja
hanka paldum 2

Pjevačica Hanka Paldum ovih dana pauzira od scene i provodi vrijeme s najbližima. Zabrinuta je zbog ratnih dešavanja u Ukrajini, jer, kako kaže, sve to itekako utječe na nju.

– Težak uzdah iz grudi se osjeti… Čovjek u cijeloj ovoj situaciji ne može biti pametan i miran, ne zna kako da se postavi prema svemu ovome što nam se dešava i što nam se dešavalo. Mi iz Bosne i Hercegovine još se nismo oporavili od prošlog rata, uvijek smo strepili i iščekivali nešto. Došao nam je i koronavirus, kao uvertira da se može desiti nešto većih i težih razmjera. I, evo, sada se dešava ovo s Ukrajinom, nažalost… Ko zna šta će se desiti. Optimista sam da će sve biti dobro i da će nam se desiti neko čudo koje će nam donijeti mir i slobodu – rekla je Hanka za „Avaz“.

hanka paldum 1

Popis sadržaja

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Strah i tuga

Trudi se da bude pozitivna, ali, ipak, strahuje da ne dođe do rata u Bosni i Hercegovini.

– Ne mogu mirno spavati. Naravno, svako normalan strahuje. Nije nam drago kad se neko u kući svađa, trudimo se da dovedemo sve u red i da sve funkcionira kako treba, da s najbližima nađemo kompromis. A tek u okruženju, gradu i državi da se dešavaju ratovi… Sve ovo donosi veliki nemir. Niko ne želi da izgubi majku, oca ili dijete – prokomentirala je pjevačica.

Smatra da će posljedice rata u Ukrajini biti ozbiljne, a najveću tugu joj izaziva pomisao na svu djecu koja stradaju.

– Posljednje vrijeme je grozno, ako ovo sve ne stane, bit će svega. Ekonomske krize, uništavanje stambenih objekata, državnih institucija… Najgore je to što će biti narušeno zdravlje nedužnih građana, kako psihičko tako i fizičko. Mnogo posljedica sa sobom nosi ovo ratno dešavanje, a apsolutno nema potrebe za tim, samo se može više izgubiti nego dobiti. Nedužni stradaju, gube živote, to je strašno – istakla je Paldum.

HANKA PALDUM

Uskraćena sloboda

Dešavanja od pandemije koronavirusa do danas odrazila su se na njen posao, odnosno na cjelokupnu muzičku scenu.

–  Da ne komentiram dvije godine unazad, uskraćena nam je sloboda. U suštini, nikome nije ni do pjesme, a kako je krenulo, neće ni biti – dodala je Hanka.

Psihički iscrpljena

Karijera joj je, kaže Hanka, prisilno zaustavljena te je zbog toga psihički iscrpljena.

–  Imala sam mnogo nastupa koji su otkazani, prolongirani. Sve što radim je neka improvizacija. Ne mogu normalno raditi, sve je usporeno – rekla je Paldum.

izvor:avaz.ba

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…