Regija

Hakeri napali Slobodnu Dalmaciju i objavili članke koji šire rusku propagandu

1 Minute čitanja
dalmacija hakeri

Portal “Slobodna Dalmacija” obavijestio je da je danas u popodnevnim satima izvršen hakerski napad na ovaj hrvatski medij.

– Nakon što je nepoznati počinitelj (ili više njih) upao u naš sistem, nekoliko starijih članaka u rubrikama Slobodne Dalmacije zamijenjeni su člancima koji promiču rusku propagandu u ratu s Ukrajinom – objavila je Slobodna Dalmacija.

U svom saopćenju, “Slobodna Dalmacija” navodi da se radilo o desetak tekstova koji su na portalu objavljeni pod imenima njihovih novinara. Srećom, navode da su njihove službe na vrijeme uočile upad u sistem i da rade na otklanjanju problema.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Članci se uklanjaju, a napad je prijavljen policiji – navode iz Slobodne Dalmacije.Inače, naslovi nekih od tekstova koje su nepoznate osobe ubacile na Slobodnu Dalmaciju: “Zapadni stroj za obmane”, “Koju stranu podržavate?”, “NATO je svjetski vjesnik revolucija i sukoba”, “Zaš ta se bore ukrajinske trupe? I, što je još važnije, za koga se bore?”

dalmacija hakeri 1

avaz.ba

Vezane objave
Regija

Pokušao u Hrvatsku unijeti 333.000 KM, kažnjen sa 42.000 eura

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Stara Gradiška 4. srpnja 2024. ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj nezakonitog unosa gotovine u iznosu od 333.000 BAM….
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…