Cazin Vijesti

Gradonačelnik Cazina i premijer USK se sastali s ocem Azura Terzića

1 Minute čitanja
ogrešević ružnić i saud terzić otac nastradalog azura terzića

Gradonačelnik Cazina i premijer USK se sastali s ocem Azura Terzića: “Institucije moraju raditi svoj posao i slučaj stradanja Azura Terzića mora biti službeno okarakterisan”

Danas je u Cazinu održan sastanak gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića i premijera USK Mustafe Ružnića sa Saudom Terzićem, ocem stradalog košarkaša Azura Terzića.

Još jednom je izražena puna podrška porodici Terzić i Azurovom zdravstvenom oporavku, a najviše riječi bilo je o nezadovoljstvu samom istragom, odnosno kašnjenju svih informacija o istoj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zahtjev Sauda Terzića da se ovaj slučaj napokon zvanično okarakteriše i službeno naslovi podržavamo u svakom slučaju, a institucije moraju raditi svoj posao ne čekajući pritisak javnosti ili lokalnih zajednica da to učine.

Ukoliko se stvari nastave odvijati po istoj matrici, porodici Terzić bit će pružena pravna, službena i svaka druga podrška da ovaj slučaj bude stavljen i pred Visoko sudstvo i tužilačko vijeće BiH, koje mora reagirati u pravcu izuzimanja ovog slučaja od Tužilaštva Unsko- sanskog kantona.

Azurov oporavak je jednako tako prioritet i ima svaki vid podrške na tom putu i kada je u pitanju Grad Cazin, koji je otvoren i na raspolaganju od prvoga dana, ali i nadalje, koliko god to bude trebalo.

Vezane objave
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…
KulturaCazin Vijesti

Zimska pričaonica u Gradskoj biblioteci

1 Minute čitanja
Tradicionalnu aktivnost Gradske biblioteke Cazin u vrijeme školskih raspusta organiziramo i ove godine. Našim mališanima koji vole priču i igru preporučujemo nekoliko…
Cazin Vijesti

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

1 Minute čitanja
Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim…