Svijet

Evropska unija priprema novu rundu sankcija Rusiji

1 Minute čitanja
zozef borelj

Evropska unija radi na petom paketu sankcija protiv Rusije zbog situacije oko Ukrajine, izjavili su danas diplomatski izvori.

– Radimo na petoj rundi sankcija i iznijet je prijedlog sa mnogo imena – izjavio je jedan od izvora agenciji Reuters.

Diplomate ističu da baltičke države, uključujući Litvaniju, vrše pritisak da se uvede embargo Rusiji, dok je Njemačka upozorila da se ne reaguje ishitreno zbog ionako previsokih cijena energenata u Evropi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ministri vanjskih poslova i odbrane evropskog bloka razgovaraće kasnije tokom dana o situaciji u Ukrajini nakon što visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj (Josep Borrell) iznese svoju procjenu situacije u Ukrajini. 

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….