Vijesti BiH

EUFOR: Vojnici koji su stigli pružit će sigurnost, ne postoji prijetnja miru

1 Minute čitanja
eufor butmir

Iz EUFOR-a su komentirali trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, te odgovorili na upit “Avaza” o pitanju sigurnosti naše zemlje, te da li postoji opasnost za izbijanje sukoba.

– Trenutno EUFOR ne vidi da postoji prijetnja u održavanju sigurnog okruženja. Podržavanje naših bh. partnera u održavanju sigurnog okruženja je EUFOR-ov ultimativni cilj i novi vojnici koji su došli će podržati EUFOR u ispunjavanju ovog cilja – poručeno je iz EUFOR-a za “Avaz”.

U Bosnu i Hercegovinu je stiglo 500 novih EUFOR-ovih vojnika. Njihova prisutnost na ulicama bh. gradova privlači mnogo pažnje javnosti te dodatno pojačava pomenuti strah građana. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Koji je cilj njihovih pojačanih patrola?

– Međunarodne trupe su u BiH 1996. godine i od tada osiguravaju miran i siguran razvoj zemlje. EUFOR stoga ne razumije zašto bi prisustvo trupa sada dovele do straha. 

Vojnici koji su pristigli pružit će sigurnost i povjerenje građanima BiH da je EUFOR posvećen i opredijeljen za sigurno okruženje pojačanim patrolama u zemlji. 

Vojnici će, također, biti sposobni da reagiraju na situacije koje bi se mogle desiti u cijeloj BiH – zaključuju iz EUFOR-a za “Avaz”.

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…