Vijesti BiH

EUFOR: Vojnici koji su stigli pružit će sigurnost, ne postoji prijetnja miru

1 Minute čitanja
eufor butmir

naša stranka usk kandidati

Iz EUFOR-a su komentirali trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, te odgovorili na upit “Avaza” o pitanju sigurnosti naše zemlje, te da li postoji opasnost za izbijanje sukoba.

– Trenutno EUFOR ne vidi da postoji prijetnja u održavanju sigurnog okruženja. Podržavanje naših bh. partnera u održavanju sigurnog okruženja je EUFOR-ov ultimativni cilj i novi vojnici koji su došli će podržati EUFOR u ispunjavanju ovog cilja – poručeno je iz EUFOR-a za “Avaz”.

U Bosnu i Hercegovinu je stiglo 500 novih EUFOR-ovih vojnika. Njihova prisutnost na ulicama bh. gradova privlači mnogo pažnje javnosti te dodatno pojačava pomenuti strah građana. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Koji je cilj njihovih pojačanih patrola?

– Međunarodne trupe su u BiH 1996. godine i od tada osiguravaju miran i siguran razvoj zemlje. EUFOR stoga ne razumije zašto bi prisustvo trupa sada dovele do straha. 

Vojnici koji su pristigli pružit će sigurnost i povjerenje građanima BiH da je EUFOR posvećen i opredijeljen za sigurno okruženje pojačanim patrolama u zemlji. 

Vojnici će, također, biti sposobni da reagiraju na situacije koje bi se mogle desiti u cijeloj BiH – zaključuju iz EUFOR-a za “Avaz”.

Vezane objave
Vijesti BiH

Konferencija “Dani osiguranja u BiH” 2022

1 Minute čitanja
Konferencija “Dani osiguranja u BiH” održava se 29. i 30. septembra u Sarajevu. Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u…
Vijesti BiH

Prijeti li nam nestašica pšenice

2 Minute čitanja
Hoće li biti dovoljno pšenice na domaćem tržištu u posljednje vrijeme je pitanje svih pitanja. Dok mlinari i pekari nade polažu u…
Vijesti BiH

UPOZORENJE: U Wudy kobasicama u BiH pronađena opasna bakterija

1 Minute čitanja
U pilećim kobasicama italijanske marke “Wudy” na tržištu BiH pronađena je bakterija Listeria monocytogenes, pa se potrošačima savjetuje da ne konzumiraju ove…