Vijesti BiH

EUFOR: Vojnici koji su stigli pružit će sigurnost, ne postoji prijetnja miru

1 Minute čitanja
eufor butmir

Iz EUFOR-a su komentirali trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, te odgovorili na upit “Avaza” o pitanju sigurnosti naše zemlje, te da li postoji opasnost za izbijanje sukoba.

– Trenutno EUFOR ne vidi da postoji prijetnja u održavanju sigurnog okruženja. Podržavanje naših bh. partnera u održavanju sigurnog okruženja je EUFOR-ov ultimativni cilj i novi vojnici koji su došli će podržati EUFOR u ispunjavanju ovog cilja – poručeno je iz EUFOR-a za “Avaz”.

U Bosnu i Hercegovinu je stiglo 500 novih EUFOR-ovih vojnika. Njihova prisutnost na ulicama bh. gradova privlači mnogo pažnje javnosti te dodatno pojačava pomenuti strah građana. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Koji je cilj njihovih pojačanih patrola?

– Međunarodne trupe su u BiH 1996. godine i od tada osiguravaju miran i siguran razvoj zemlje. EUFOR stoga ne razumije zašto bi prisustvo trupa sada dovele do straha. 

Vojnici koji su pristigli pružit će sigurnost i povjerenje građanima BiH da je EUFOR posvećen i opredijeljen za sigurno okruženje pojačanim patrolama u zemlji. 

Vojnici će, također, biti sposobni da reagiraju na situacije koje bi se mogle desiti u cijeloj BiH – zaključuju iz EUFOR-a za “Avaz”.

Vezane objave
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…